معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
بیماری دیابت ارتباط زیادی با مصرف کربوهیدرات دارد و افراد دیابتی باید توجه زیادی به رژیم غذایی شان داشته باشند. این بیماران هر دارویی هم که مصرف کنند، تا زمانی که در رژیم غذایی خود اصلاحاتی انجام ندهند نمی توانند بیماری خود را کنترل کنند.
رژیم غذایی افراد دیابتی باید شامل برخی از گروه های غذایی مثل سبزیجات و میوه ها باشد و در مقابل خوراکی هایی مانند چربی ها باید بسیار کم مصرف شوند. دیابتی ها با چک کردن وضعیت روزانه خود، از جمله کنترل سطح قند خون، تغذیه سالم و ورزش کمک زیادی به کنترل وضعیت بیماری خود می نمایند.
در ادامه مطلب غذاهایی مطرح می شوند که دیابتی ها باید خیلی کم از آن ها استفاده کنند و یا حتی آن ها را نخورند!
نان، شیرینی و کیک ها شاید به نظر برسد بدون قند هستند و یا می توان در آن ها قند کمی استفاده نمود اما حقیقت این است که در هر صورت آن ها حاوی کربوهیدرات هستند. آن چه که اتفاق می افتد افزایش سطح قندخون پس از پردازش آرد سفید، گندم و کربوهیدرات این شیرینی ها است. نان، شیرینی و کیک ها از غذاهایی هستند که افراد دیابتی نباید آن ها را بخورند و یا باید به مقدار مصرف آن ها توجه داشته باشند.
یکی دیگر از غذاهایی که بیماران دیابتی نباید سراغش بروند ماکارونی است. یک فنجان ماکارونی در حدود 200 کالری و 40 تا 45 کربوهیدرات دارد.در نتیجه هر نوع ماکارونی که مصرف شود، قند خون را به سرعت بالا می برد. اگر واقعا هوس ماکارونی کرده اید، نباید آن را به عنوان غذای اصلی استفاده کنید بلکه باید مقدار کمی از آن را در کنار غذایتان بخورید.
در حالت کلی تمامی افراد باید از مصرف چربی های ترانس اجتناب کنند، اما بیماران دیابتی بایستی در این باره بیشتر مراقب باشند. چربی های ترانس باعث می شوند تا سطح کلسترول و قند خون افزایش یابد. سیب زمینی و غذاهای سرخ شده، به خصوص اگر همراه با نان استفاده شوند، علاوه بر چربی های ترانس، کربوهیدرات اضافه نیز دارند که همین امر این غذاها را برای دیابتی ها سم می کند. بیماران دیابتی در صورت نیاز به سرخ کردن و حتی در پختن غذاها هم بایستی به جای چربی های اشباع از چربی های سالم مثل روغن زیتون استفاده کنند.
هر غذایی که به میزان زیادی چربی های اشباع دارد باید از رژیم غذایی دیابتی ها حذف شود و یا به مقدار خیلی کم مصرف شود؛ خوراکی هایی مانند گوشت های چرب، کره، سس، خامه. در واقع این غذاها سطح کلسترول خون را بالا می برند و می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. این بیماران در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی هستند و محدود کردن مصرف چربی های اشباع شده می تواند به کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی کمک کند.
بیماران دیابتی باید به جای برنج سفید از برنج قهوه ای که پروتئین و فیبر بیشتری دارد، استفاده کنند. برنج سفید هیچ کدام از این پروتئین و فیبرها را ندارد و از همین رو قند خون را به سرعت بالا می برد. هر فنجان برنج سفید، 45 کربوهیدرات و 200 کالری دارد، می توان گفت برنج سفید نشاسته است و هیچ مزایای تغذیه ای دیگری ندارد.
کالری برنج و ماکارونی در حدود 200 و کربوهیدرات آنها در حدود 45 است. در نتیجه قند هر دو تقریبا یکسان است.
از آن جایی که مقدار نمک فرآورده های غذایی آماده بسیار زیاد است و این نمک زیاد در رژیم غذایی برای کلیه ها بد است، بیماران دیابتی نباید این خوراکی ها را مصرف کنند. در بیماران دیابتی، دیواره های رگ های خونی در کلیه ها آسیب دیده است و نمک باعث بدتر شدن این شرایط می شود. در کنار این، نمک زیاد فشار خون را بالا می برد و این شرایط به تدریج باعث از بین رفتن کلیه ها (از دست رفتن عملکرد کلیه و دیالیز) می شود.
منبع: نشریه پیام یاقوت