رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
چه طور ژله هندوانه درست کنم؟
بیمارستان و زایشگاه جوادالائمه (ع)
شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع)
بیمارستان مهرگان مشهد
کلینیک دندانپزشکی فارابی مشهد
دکتر زهرا فاضل متخصص پوست ، مو و زیبایی
استودیو فیلمبرداری آقای راز
چاق شدن صورت طبیعی بدون عوارض و بدون بازگشت
یکی از انواع دسته های غذایی ضروری برای همه افراد، کربوهیدرات ها هستند. برای کسانی که به دیابت مبتلا هستند انتخاب نوع مناسب از کربوهیدرات ها اهمیت ویژه ای دارد، چراکه بخش مهمی از برنامه غذایی آن ها را این گروه از خوراکی ها شامل می شوند. انتخاب کربوهیدرات مناسب از آن جهت ویژه و مهم است که می تواند به کنترل صحیح قندخون این افراد کمک به سزایی کند.
در مطلب امروز قصد داریم شما را با شش منبع غذایی مفید کربوهیدرات آشنا کنیم که بیشتر متخصصان تغذیه برای کنترل قند خون بیماران دیابت به آن ها توصیه می کنند.
رنگ برنج سفید به علت تصفیه و آسیاب شدن، سفیدرنگ است. این کار ارزش غذایی برنج را تا میزان زیادی پایین می آورد. در مورد برنج قهوه ای این اتفاق نمی افتد و همین آسیاب نکردن آن، سبب حفظ ویژگی های مفید تغذیه ای برنج می شود. طبق نظر محققان اگر به جای مصرف 340 گرم برنج سفید در هفته، برنج قهوه ای را جایگزین کنید احتمال ابتلا به دیابت تا 16 درصد کاهش پیدا می کند.
این میوه دارای آنتوسيانين ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که می توانند تغییراتی را که به سبب بیماری دیابت در پانکراس فرد به وجود می آید بهبود ببخشد. هم چنین زغال اخته دارای آثار هيپوگليسميك می باشد که از این جهت این میوه یکی از منابع سالم کربوهیدرات به شمار می آید.
سیب زمینی شیرین مقدار زیادی فیبر و ریزمغذی دارد که 40 درصد آن ها از نوع حلال هستند که این عامل به هضم بهتر غذا و پایین آمدن کلسترول کمک می کند. افزون بر این به علت داشتن مقدار زیادی کاروتنوئید و رنگ دانه های زرد و نارنجی سبب عسل العمل ارگانیسم ها در برابر انسولین می شود. هم چنین اسید کتوژنیک سیب زمینی شیرین که به وفور هم در آن یافت می شود می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. می توانید سیب زمینی شیرین را در اجاق کبابی کنید و مطمئن باشید 30 درصد کمتر از سیب زمینی معمولی قند خونتان را افزایش می دهد.
می توانید با خوردن یک فنجان ماست کم چرب، به بدن خود 7 گرم کربوهیدرات و مقدار زیادی پروتئین و کلسیم برسانید که هم به کاهش وزن خود کمک کرده اید و هم مقاومت بدنتان به انسولین را کم می کنید. توجه کنید که بیماران دیابتی باید مقدار کافی کلسیم دریافت کنند چراکه این افراد با احتمال بیشتری به تراکم استخوان پایین دچار می شوند.
نصف فنجان عدس 9 گرم پروتئین و 8 گرم فیبر دارد. هم چنین عدس با داشتن پتاسیم می تواند به کنترل فشار خون نیز کمک کند. برای مبتلایان به دیابت کنترل فشار خون اهمیت زیادی دارد چرا که در حدود دو سوم افراد مبتلا به دیابت فشار خون بالا دارند و مجبور به استفاده از داروهای کاهنده فشار خون هستند.
یک تحقیق در سال 2002 در کانادا نشان داد که در بلغور جو به میزان زیادی بتاگلوکان یافت می شود که این ترکیب یک فیبر محلول در آب است و سرعت جذب قندها را کاهش می دهد، هم چنین قند خون و نیاز به انسولین را پایین می آورد.
مبتلایان به دیابت می توانند به صورت روزانه و پیش از دو وعده اصلی خود دو قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را همراه با یک لیوان آب نوش جان کنند. هرچند باید توجه کنید که سبوس جو دوسر جایگزین دارو نیست اما می تواند از ابتلا به دیابت جلوگیری کند و هم چنین در درمان آن مفید واقع شود.
منبع: سلامت نیوز
مطالب مرتبط: