معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
مبتلایان به دیابت نوع 2 می توانند با رعایت شرایطی هم چنان موادغذایی خوشمزه را مصرف کنند. در رژیم غذایی یک فرد مبتلا به دیابت نوع 2 سبزی ها نقش مهمی ایفا می کنند و می توان با آن ها غذاهایی خوشمزه، تهیه نمود.
نکاتی که افراد مبتلا به دیابت در غذا خوردن همواره باید مدنظر قرار دهند اول کنترل کردن اندازه وعده های غذایی است و دوم توجه به تعادل بین مواد مغذی در آماده کردن غذا. بهترین سبزی هایی که این افراد باید در رژیم غذایی خود بگنجانند سبزی هایی با شاخص گلیسمی پایین، سرشار از فیبر، یا حاوی نیترات زیاد (موجب کاهش فشار خون می شود) هستند.
افراد مبتلا به دیابت می توانند برای حفظ سلامت خود بسیاری از مواد غذایی، از جمله ترکیبی از سبزی های خاص را، هم چنان که از غذای خود لذت می برند و ار آن راضی هستند مصرف کنند.
شاخص گلیسمی یک غذا مشخص می کند که گلوکز ناشی از آن غذا با چه سرعتی جذب بدن می شود. در مواد غذایی که شاخص گلیسمی بالا دارند گلوکز سریعتر از مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین جذب خون می شود و در نتیجه روی بالا بردن سریع قندخون اثر می گذارد. به همین سبب مبتلایان به دیابت باید سبزی هایی با شاخص گلیسمی پایین مصرف کنند تا از افزایش ناگهانی و سریع قند خون پیشگیری شود.
اما همه سبزی ها برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر نیستند چراکه برخی از آن ها مثل سیب زمینی پخته شاخص گلیسمی بالا دارند.
شاخص گلیسمی برخی از سبزی های پرطرفدار:
نخود سبز منجمد: 39
هویج پخته : 41
هویج خام: 16
سیب زمینی پخته: 78
بروکلی: 10
گوجه فرنگی: 15
سبزی هایی با شاخص گلیسمی پایین مناسب افراد مبتلا به دیابت:
- کنگر فرنگی
- مارچوبه
- بروکلی
- گل کلم
- لوبیا سبز
- کاهو
- بادنجان
- فلفل
- نخود برفی
- اسفناج
- کرفس
مطالعه این مطلب هم به شما پیشنهاد می شود: کدام کربوهیدرات ها برای دیابتی ها مفید است؟
نیترات ها، به طور طبیعی در برخی سبزی ها وجود دارند. برخی تولیدکنندگان نیز به عنوان مواد نگهدارنده در غذاها از نیترات ها استفاده می کنند.
مواد غذایی طبیعی که حاوی نیترات هستند فشار خون را پایین نگه داشته و سبب سلامت کلی گردش خون می شوند. بایستی توجه داشت که سبزی هایی با محتوای نیترات بالا را به جای محصولاتی که تولیدکنندگان نیترات را طی فرآیند پردازش شده به مواد غذایی اضافه می کنند، مصرف کرد.
سبزی های سرشار از نیترات:
- آراگولا
- چغندر و آب چغندر
- ریواس
مواد غذایی که پروتئین بالایی دارند منجربه احساس سیری طولانی مدت شده و میل خوردن تنقلات و غذای زیاد در بین وعده های غذایی را کاهش می دهند.
مقدار مصرف پروتئین روزانه به عوامل مختلفی از جمله جنسیت، اندازه فرد، سطح فعالیت، و... بستگی دارد. از این رو با مشورت با پزشک خود میزان ایده آل نیاز روزانه پروتئین بدن خود را مشخص کنید.
زنان باردار یا آنهایی که به فرزند خود شیر می دهند، افرادی با فعالیت جسمانی زیاد، و آنهایی که بدن بزرگی دارند، نسبت به دیگران پروتئین بیشتری نیاز دارند.
- بوک چوی
- برگ خردل
- جوانه های بروکسل
فیبر را باید از مواد غذایی طبیعی دریافت کرد و نه مکمل ها، به همین دلیل، حضور سبزی ها در یک رژیم غذایی برای کنترل گلوکز ضروری است. به علاوه فیبر سبزی ها سبب کاهش یبوست، کاهش کلسترول بد، و کنترل وزن می گردد.
آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا مقدار مصرف روزانه فیبر برای زنان را 25 گرم و برای مردان 38 گرم توصیه کرده است.
این مقدار با توجه به اندازه بدن، سلامت کلی و عوامل دیگر تغییر می کنند.
سبزی ها و میوه های سرشار از فیبر:
- هویج
- چغندر
- لپه
- آووکادو
این مطلب هم برای شما مفید است: دیابتی ها چه غذاهایی را نباید بخورند؟
کربوهیدرات های خوب برای افراد مبتلا به دیابت کارآمد و بی خطر هستند چرا که مواد مغذی و انرژی را برای بدن تامین می کنند.
سبزی هایی که شاخص گلیسمی پایین تا متوسط دارند، مثل هویج، سطح قند خون را کنترل کرده و از افزایش وزن جلوگیری می کنند.
مواد غذایی که نیترات فراوانی دارند، مثل چغندر، از این رو که به طور معمول این گروه از بیماران با خطر بیماری قلبی و عروقی مواجه هستند، از بهترین سبزی ها برای مبتلایان به دیابت نوع 2 است.
توجه به این نکته بسیار مهم است که دیابتی ها بایستی مصرف سبزی ها را افزایش داده و مصرف کربوهیدرات های موجود در موادغذایی مثل نان و تنقلات شیرین را کاهش دهند. هم چنین باید به مقدار کافی فیبر و پروتئین را از رژیم غذایی خود دریافت کنند. بیشتر سبزی های برگدار تیره سرشار از فیبر، پروتئین و دیگر مواد مغذی ضروری هستند.
فیبر سطوح گلوکز خون را تنظیم می کند و مانند پروتئین سبب احساس سیری طولانی مدت در فرد می شود که سبزی ها، میوه ها، مغزدانه ها و حبوبات از بهترین منابع فیبر هستند.
از دیگر مزیت های سبزی ها بهبود سطوح کلسترول سالم و کاهش فشار خون است.
وگان ها به طور کامل از لبنیات و دیگر محصولات حیوانی پرهیز می کنند درصورتی که محصولات حیوانی پروتئین بیشتری دارند، به همین دلیل پیروی از یک رژیم غذایی گیاهخواری برای افراد مبتلا به دیابت ممکن است چالش برانگیز باشد.
برخی از گزینه های وگان سرشار از پروتئین:
- عدس
- لوبیاها و نخود
- نخود فرنگی
- بادام
- دانه های کدو تنبل
- تاج خروس و کینوآ
- نان تهیه شده از غلات جوانه زده
- شیر سویا
- توفو و تمپه
سبزی ها با وجود خواص بسیار، تنها یک بخش از مدیریت یک سبک زندگی با دیابت را تشکیل می دهند. پروتئین در غلات کامل، مغزدانه ها، و عدس به وفور یافت می شود در حالی که کالری آن ها کم است. یک فرد گیاهخوار مبتلا به دیابت بهتر است رژیم غذایی متعادل را دنبال کند. چراکه دیابتی ها باید مواد غذایی گوناگون و از تمام گروه های غذایی را مصرف کنند.
مبتلایان به دیابت دو تا سه ساعت پیش از خواب از غذا خوردن پرهیز کنند. هم چنین، روزه شبانه 12 ساعت یا بیشتر به کنترل قند خون کمک می کند.
مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه برای دریافت بهترین برنامه غذایی مختص فرد دیابتی توصیه می شود.
منبع: عصر ایران