معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
مدیتیشن تمرین انفرادی و شخصی است که با انجام آن یک سفر درونی را تجربه می کنیم. سال ها تحقیقات بسیاری درباره تاثیرات مدیتیشن بر سلامت روانی انسان ها انجام شده است که نشان می دهد مدیتیشن در داشتن روان سالم کمک بسیاری می کند. پژوهش های دیگری نیز ثابت کرده اند که مدیتیشن می تواند در سلامت جسمی ما نیز موثر باشد.
یکی از مهم ترین فواید مدیتیشن رسیدن به احساس آرامش است. شما پس از 10 دقیقه مدیتیشن می توانید از آثار مثبت بسیاری بهره مند شوید. در این مطلب با ما همراه باشید تا بدانید چرا بهتر است هر روز مدیتیشن کنیم.
به عقیده محققان مدیتیشن با از بین بردن نگرانی و سرکوب عاطفی، افزایش شادی در فرد را در پی دارد. در یک مطالعه، گروهی از افراد که به شکل تصادفی انتخاب شده بودند و مدیتیشن انجام داده بودند، بررسی شدند. در پایان مطالعه مشخص شد شرکت کنندگان با گذشت زمان به صورت روزانه احساسات مثبت بیشتری تجربه کرده بودند. نتیجه بیشتر شدن احساسات مثبت، تقویت ذهن آگاهی، کاهش علائم بیماری، پشتیبانی اجتماعی و هدفمندی در زندگی در این افراد بود.
در صورتی که شما از افرادی هستید که سخت به خواب می روید و یا خواب با کیفیتی را تجربه نمی کنید، مدیتیشن می تواند به بهبود شرایط شما کمک کند. بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته، مدیتیشن ذهن آگاهی، کم خوابی، تداخل خستگی و شدت خستگی را کاهش می دهد و در مجموع خواب با کیفیت تری برای شما به ارمغان می آورد.
در سال 2017 یک مطالعه با حضور 70 شرکت کننده بزرگسال که به اختلال اضطراب فراگیر مبتلا بودند صورت گرفت. در این مطالعه افراد در کلاس های کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی شرکت کردند که استرس کمتر و توانایی بهتر در مواجهه با موقعیت های استرسزا را نسبت به افرادی که تنها تکنیک های مدیریت استرس را فرا گرفته بودند، تجربه کردند. در حقیقت این افراد با انجام مدیتیشن ذهنآگاهی و حرکات سبک یوگا، میزان هورمون استرس آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) و سیتوکین های پیش التهابی در آن ها بسیار کاهش پیدا کرد.
یک مطالعه به خصوص در زمینه مدیتیشن ذهنآگاهی نشان داد با انجام مدیتیشن حتی به صورت کوتاه مدت بر مغز و عملکرد سیستم ایمنی بدن اثرات مثبت فراوانی می گذارد. در واقع مدیتیشن ذهنآگاهی فعالیت سمت چپ بخش قدامی مغز را به مقدار زیادی افزایش می دهد. به علاوه می تواند بر برخی نشانگرهای التهابی، فعالیت سلول های سیستم ایمنی و پیری بیولوژیکی اثر مثبت بگذارد.
می توان گفت در بیشتر مواقع دلیل بروز التهاب استرس های روانی است. بنابراین می توانید با مدیریت و کاهش استرس از طریق مدیتیشن، به کاهش التهاب در بدن خود کمک کنید. بر اساس یک مطالعه با کمک رفتارهای طراحی شده برای کاهش فعالیت عاطفی، می توان در جهت درمان شرایط التهابی مزمن بهره برد.
از آن جایی که مدیتیشن می تواند استرس را کاهش دهد از این رو برای کاهش فشار خون بالا و یا پیشگیری از آن مفید است. نتایج مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن به تنهایی و یا در کنار استفاده از داروها به کاهش چشمگیر فشارخون سیستولیک و دیاستولیک کمک می کند.
ثابت شده است که مدیتیشن تعدادی از مکانیزم های مغزی را درگیر می کند که این امر با تغییر اطلاعات پردازش شده توسط مغز، می تواند درک درد را نیز تغییر دهد. به گفته محققان، احتمالا مدیتیشن فعالیت مرتبط با درد در قشر Contralateral Primary Somatosensory را کاهش می دهد.
این گفته را یک مطالعه مشخص نموده است. در این تحقیق، شرکت کننده ها در حضور یک محرک آزاردهنده تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی انجام دادند که نتایج نشان داد ناخوشایندی درد در آن ها به مقدار 57 درصد کاهش و شدت درد به میزان 47 درصد کاهش داشت.
پژوهشگران معتقدند مدیتیشن فواید روانی و فیزیولوژیکی دارد و نه تنها عملکردهای شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه فعالیت مغز را نیز تغییر می دهد. در یک مطالعه که 44 نفر شرکت کننده داشت به مدت هشت هفته مدیتیشن ذهنآگاهی انجام دادند. بر اساس نتایج اسکن های امآرآی، تراکم قشر خاکستری در بخش های سمت راست هیپوکامپ و سمت راست قشر Orbitofrontal بیشتر شد. این دو بخش مغز مسئول تنظیم عواطف، احساس خود، یادگیری، حافظه و دیدگاه هستند.
پیشتر گفتیم مدیتیشن بر بهبود خلق و خو و نگرش مثبت اثر گذار است، افزون بر این پژوهشگران دانشگاه ایالتی میشیگان بعد از یک مطالعه به این نتیجه رسیدند که مدیتیشن به کنترل احساسات منفی نیز کمک می کند. این مطالعه نشان داد که این شرایط هم برای مدیتیشن کاران حرفه ای و هم برای افراد دیگر خواهد بود. طبق این مطالعه کسانی که مدیتیشن ذهنآگاهی انجام می دهند بهتر از سایرین واکنش های عاطفی خود را نسبت به موقعیت های مختلف کنترل می کنند و مغز آنها پس از تجربه مساله ای منفی سریعتر احیا می شود.
شما می توانید از مدیتیشن به عنوان یک ابزار تمرین دهنده مغز استفاده کنید چرا که مدیتیشن سبب کارکرد بهتر این اندام در مدت زمان طولانیتر می شود. مطالعه ای روی افرادی با بازه سنی 24 تا 77 سال انجام شد که در آن، شرایط 50 شرکت کننده که در بلند مدت مدیتیشن انجام داده بودند با یک گروه کنترل 50 نفره از افراد عادی مقایسه شد. نتایج نشان داد کسانی که مدیتیشن انجام می دهند هم حجم مغز آن ها نسبت به افراد عادی بیشتر بود و هم کمتر از آتروفی مغزی که مرتبط با سن است رنج می برند.
نتایج یک مطالعه مشخص کرده است که در کاهش اضطراب اثر مدیتیشن با اثر داروهای ضد افسردگی برابر است. مدیتیشن ذهنآگاهی می تواند بخش هایی از مغز مرتبط با افکار «من محور» را تغییر دهد از این رو باعث کاهش اضطراب می شود. افزون بر این با تغییر مناطق مغزی درگیر در توجه، شرایط اختلال اضطراب اجتماعی را بهبود می بخشد.
منبع: عصر ایران