معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
میوه ها و سبزیجات یکی از گروه های خوراکی پرفایده و خوشمزه محسوب می شوند. این روزها تقریبا می توانید بیشتر میوه ها را در همه فصول سال تهیه کنید، هر چند که بهترین کار این است که با توجه به هر فصل سال، خوراکی های مخصوص همان فصل را نوش جان کنید. چرا که بدن ما در هر فصل با توجه به تغییرات آب و هوا، نیازهای متفاوتی دارد که خوراکی های مخصوص هر فصل، این نیاز را به درستی پاسخ می دهند.
در خوردن میوه ها و سبزیجات به این نکته توجه داشته باشید که با مرور زمان، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این دسته از مواد غذایی از بین می روند پس سعی کنید همه این ها را تازه مصرف کنید.
در فصل پاییز شاید بیشتر از هر چیزی، کدو تنبل و لبو را در خیابان ها ببینید. این میوه ها هم بسیار پرخاصیت هستند اما علاوه بر این ها بهتر است باقی میوه های فصل پاییز را بشناسید و آن ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد می شود: افسردگی فصلی را با تغذیه مناسب از بین ببرید
سيب سیب این میوه بهشتی را حتما در تمام فصل های سال دیده اید اما بهتر است بدانید که سیب یک میوه پاییزی است و خوردن آن در این فصل حتما توصیه می شود. سیب خواص بی شماری دارد، سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هایی مثل فلاونوئيدها، كرستين و کاتکین است که به بدن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت کمک زیادی می کند.
سعی کنید برنامه غذایی خود را با انواع مختلف سیب که هر کدام خواص منحصربه فرد خود را دارند پر کنید و مصرف سیب را به صورت روزانه تنظیم کنید تا به ضرب المثل انگلیسی که می گوید: "یک سیب در روز، شما را از دکتر بی نیاز می کند" عمل کرده باشید. سیب را هم به شکل تازه و هم به صورت خورش، مربا، کیک و پای سیب استفاده کنید و از مزایای آن بهره مند شوید.
یکی از میوه های محبوب پاییزی زغال اخته است. کسانی که عاشق ترشیجات هستند زغال اخته را هم به علت طعم ترشش دوست دارند. البته منظور این نیست که دیگر افراد نمی توانند این میوه را تحمل کنند، بلکه با کمی خلاقیت می توانید این میوه پر خاصیت را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان است و در درمان و پیشگیری از بیماری هایی مثل سرطان، فشار خون بالا و سیستم ایمنی ضعیف کاربرد بالایی دارد. هم چنین مطالعات نشان داده اند که زغال اخته می تواند در سلامت کلیه ها و پیشگیری از عفونت های دستگاه مجاری ادراری نقش زیادی داشته باشد.
می توانید این میوه را خشک کنید چون زغال اخته خشک شده طعم شیرین تری دارد و می توانید آن را به غلات یا غذاهای پخته اضافه کنید.
آب زغال اخته هم خواص زیادی دارد هرچند بهتر است به صورت مخلوط با آب میوه دیگری باشد تا طعم شیرین تری بگیرد.
این روزها ما کدو تنبل را بیشتر با جشن هالووین می بینیم و می شناسیم اما بهتر است بدانید که این میوه از قدیم در ایران استفاده می شده است. کدو تنبل را هم می توانید پس از پوست کندن (البته این قسمت کمی زحمت دارد)، بپزید و همراه با عسل یا شکر نوش جان کنید. هم چنین می توانید از کدو تنبل در تهیه انواع کیک، بیسکوییت، کلوچه، سوپ، خوراک های گوشتی و در برنج و حتی به عنوان ته دیگ هم استفاده کنید.
بتا کاروتن فراوان کدو تنبل که نوعی ویتامین A است رنگ نارنجی آن را به وجود آورده که در سلامت پوست و چشم ها نقش ویژه ای دارد. یک فنجان کدو تنبل کالری کم اما مقدار زیادی فیبر، ویتامین C و پتاسیم دارد. ویتامین C و A موجود در کدو تنبل ما را در برابر تب فصلی پاییز مصون نگه می دارد. آنتی اكسيدان های كدو تنبل به كنترل قند خون و فشار خون کمک زیادی می کنند. البته توجه کنید همان طور که گفته شد بایستی میوه ها را به صورت تازه مصرف کنید بنابراین کدو تنبل کنسروی نمی تواند فواید نوع تازه آن را داشته باشد.
سيب زمينی شيرين در رنگ های نارنجی، سفید و بنفش دیده می شود که نوع نارنجی رنگ آن حاوی بتا كارتن فراوان است که در بالا فواید آن توضیح داده شد. انواع مختلف سیب زمینی شیرین که نزدیک به 200 نوع هستند، خواص گوناگونی دارند که می توانند در حدود 200 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین A را تامین کنند. هم چنین ویتامین های B6 و C و چند ماده معدنی هم در سیب زمینی شیرین وجود دارد. افزون بر این ها سیب زمینی شیرین شاخص گلایسمی پایین دارد که یعنی پس از خوردن آن، قند خون به سرعت بالا نمی رود. اگر رنگ سیب زمینی شیرین بنفش باشد که یکی از نشانه های آنتی اکسیدان بالاست، می تواند به پایین آوردن فشار خون و كنترل قند خون کمک کند.
برای شیوه های استفاده از سیب زمینی شیرین، پختن، کبابی کردن، گریل کردن با کره که به جذب بهتر ویتامین های قابل حل در چربی آن مثل ویتامین A هم کمک می کند، پوره کردن، اضافه کردن در خوراک ها و سوپ ها همراه با دارچین و جوز برای خوش طعم کردن آن پیشنهاد می شود.
مطلب پیشنهادی مرتبط: پاییز چه تاثیری بر سلامت بدن انسان می گذارد؟
یکی از انواع کدوها، كدو اسپاگتی است که در مقایسه با اسپاگتی و پاستا كربوهيدرات و کالری كمتری دارد. گوشت این نوع از کدو بعد از پخته شدن به صورت رشته هایی شبیه ماکارونی یا اسپاگتی جدا می شود. از دیگر فواید کدو اسپاگتی حضور فیبر بالا و ویتامین های A، B1، B2، B3 و C و آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئين و زكسانتين است که احتمال از دست دادن بینایی بر اثر افزایش سن را پایین می آورد. طعم این نوع کدو ملایم است و می توانید آن را بپزید و پس از نرم شدن گوشت آن، دانه هایش را خارج کنید و همراه با سس های متنوعی مثل سس آلفردو یا سس گوجه فرنگی میل کنید.
یکی دیگر از میوه های محبوب پاییزی انار است. انار سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که آنتی اکسیدان های مهم آن مثل پونيكالاجين و اسيد پونيكيک از آنتی اکسیدان های چای سبز و قرمز قوی تر است. این آنتی اکسیدان ها خاصیت ضد التهابی دارند و از بیماری هایی مثل سرطان و آلزایمر پیشگیری می کنند. این میوه خوشمزه و پرخاصیت را می توانید هم به صورت خام و پس از دانه کردن آن میل کنید که به قدر کافی فیبر هم به بدنتان برسانید، هم می توانید از آب آن البته به شکل طبیعی و نه تجاری، استفاده کنید که طعم فوق العاده ای دارد. در تهیه خوراک و خورش ها هم انار کاربرد ویژه ای دارد. می توانید دانه های انار را به سالادتان اضافه کنید. رب انار هم یکی از رب های خوشمزه و لذیذ است که در تهیه برخی خورش ها مثل فسنجان از آن استفاده می شود.
گل كلم یکی از سبزیجات پر خاصیت و با کالری بسیار کم و فیبر بالاست از این رو در کاهش وزن موثر است. هم چنین این سبزی یک سبزی فسفاته محسوب می شود که سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه، معده و روده می گردد. ویتامین های مهم گل کلم شامل B6، C و K و فولات می باشد.
گل کلم مزه خاصی ندارد به همین دلیل می توانید آن را در کنار هر غذایی طبخ کنید. کبابی کردن آن هم با چاشنی پنیر پارمیزان یکی دیگر از راه های پیشنهادی خوشمزه است. هم چنین می توانید آن را پوره کنید و یا در تهیه سوپ ها، تاس کباب یا اسموتی ها از آن استفاده کنید.
اين نوع كدو از میوه های پرطرفدار زمستانی است که در تهیه خورش ها و خوراک ها بسیار کاربرد دارد. فیبر کدوی سبز بالاست که البته بیشتر آن در پوست کدو قرار دارد ولی پس از پختن می توان آن را خورد. نوع زرد رنگ آن ویتامین A و C فراوان دارد که در تقویت سیستم ایمنی بسیار کمک کننده است. مواد معدنی مهمی مثل آهن، پتاسیم و کلسیم به فراوانی در آن یافت می شود. می توانید کدو سبز یا زرد را کباب کنید که طعم آن کمی شیرین می شود. پوست نازک آن در مقایسه با دیگر کدوها، پختنش را راحت تر کرده است. همانطور که گفته شد می توانید از این نوع کدو برای پخت در خورش ها یا همراه با گوشت یا جوجه بپزید و از طعم آن لذت ببرید.
شقاقل یا هویج وحشی سبزی ريشه ای سفيد رنگ است كه ظاهری شبيه هويج دارد و می تواند مانند هویج هم مصرف شود. این سبزی کالری بسیار کم و در عوض فیبر بسیار بالا دارد که همین عامل این سبزی را به گزینه مناسب برای کاهش وزن تبدیل می کند. هم چنین این میزان فیبر به کاهش کلسترول و هضم بهتر غذا کمک می کند. مواد معدنی شقاقل شامل پتاسيم، روی، منيزيم و آهن است. هم چنین فولات موجود در آن احتمال ابتلا به بیماری ها و نقص های مادرزادی را کم می کند.
قبل از استفاده از شقاقل به صورت تازه آن را خوب بشویید و پوست بکنید و سر آن را همانند هويج ببريد. می توانید آن را به سوپ و خورش هم اضافه کنید یا به صورت جوشانده یا بخار پز مصرف کنید. پوره کردن آن هم یکی دیگر از شیوه های استفاده از آن است.
خرمالو یک ميوه پاييزی خوشمزه و پرخاصیت است که فقط در فصل پاییز می توان آن را در بازار دید. همانطور که تا این قسمت متوجه شدید رنگ بیشتر میوه های پاییزی نارنجی است درست مثل حال و هوای این فصل، خرمالو هم به همین رنگ است؛ این رنگ نشان دهنده حضور ویتامین A و C فراوان میوه می باشد. در خرمالو مقدار زیادی تانین وجود دارد که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و به کاهش احتمال ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی، فشار خون بالا و دیابت کمک می کند.
خرمالو گیجی و کسالت را از شما دور می کند، حاوی مقدار زیادی روی است که برای داشتن پوست و موی زیبا کمک کننده خواهد بود. این میوه بهتر است به شکل خام و تازه مصرف شود.
منبع: برترین ها