معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
بیمارستان و زایشگاه جوادالائمه (ع)
شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع)
بیمارستان مهرگان مشهد
کلینیک دندانپزشکی فارابی مشهد
دکتر زهرا فاضل متخصص پوست ، مو و زیبایی
معماری منظر تک باغ
کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا
در دوران بارداری مسئولیت بانوان بیشتر می شود. در حقیقت زنان باردار در درجه اول باید مراقب سلامتی خود باشند و در درجه بعدی از جنین خود به خوبی مراقبت کنند.
یکی از مباحث مهم دوران بارداری بانوان، رژیم غذایی آن هاست. در اصل همه ما بایستی در دوران مختلف زندگی، خود را به پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم عادت دهیم. این مسئله در دوران بارداری اهمیت ویژه ای پیدا می کند. آنچه که مادر می خورد به طور مستقیم بر سلامت فرزندش اثرگذار خواهد بود. در کنار برنامه غذایی سالم، بانوان می توانند از انواع ویتامین ها به صورت مکمل هم استفاده کنند چراکه ممکن است دریافت این مواد مغذی از طریق منابع غذایی برای او و کودکش کافی نباشد. اگر بدن مادر با کمبود مواد معدنی و ویتامین ها روبه رو باشد، سلامت جنین به خطر می افتد.
در مکمل های مخصوص دوران بارداری، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری وجود دارند. در این میان اسید فولیک، آهن، ید، کلسیم و ویتامین D بسیار مهم و ویژه هستند.
اسید فولیک از ایجاد نقص در طناب عصبی جنین که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می دهد، جلوگیری می کند. مشکلات طناب عصبی در 28 روز اول بعد از لقاح به وجود می آیند، تا این زمان معمولا بانوان متوجه بارداری خود نمی شوند. بنابراین از آن جایی که مطابق آمارها در حدود نیمی از بارداری ها بدون برنامه ریزی و تصمیم قبلی اتفاق می افتد، طبق توصیه پزشکان بهتر است تمام زنان در سنین باروری، هر روز بین 400 تا 800 میکروگرم اسید فولیک استفاده کنند. شروع مصرف اسید فولیک بهتر است قبل از بارداری باشد و تا 12 هفته پس از آغاز بارداری هم ادامه یابد. اگر به مصرف اسید فولیک در سه ماهه دوم و سوم بارداری خود ادامه دهید از تاثیرات خطرآفرین افزایش هوموسیستئین در بارداری جلوگیری خواهید کرد.
خانم هایی که فرزندی با نقص سیستم عصبی به دنیا آورده اند باید در مورد مصرف اسید فولیک و مقدار آن با پزشک خود مشورت کنند. نتایج پژوهش ها نشان داده اند که مصرف اسید فولیک در حداقل دو ماه قبل از بارداری و در سه ماهه اول بارداری، برای زنان مفید است. اما لازم است پیش از مصرف حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
منابع غذایی اسید فولیک عبارتند از:
حبوبات، آجیل، سبزیجات برگ سبز و مرکبات. مصرف مکمل ها می تواند به عنوان یک روش کمکی برای تامین اسید فولیک بدن زن باردار عمل کند.
آهن در تولید گلبول های قرمز خون و هم چنین برای رشد جنین ضروری است. محققان معتقدند اگر در دوران بارداری میزان دریافت آهن به صورت روزانه بیشتر شود یعنی تا حدود 15 میلی گرم در روز و حداکثر تا 30 میلی گرم در روز، از کم خونی ناشی از فقر آهن پیشگیری می کند. البته توجه نمایید که این مقدار برای زنانی است که به کم خونی مبتلا نیستند. زنان باردار مبتلا به کم خونی ناشی ار فقر آهن باید مکمل آهن با مقدار 30 تا 120 میلی گرم در روز مصرف کنند و این کار تا زمان برطرف شدن مشکل کم خونی آن ها ادامه دارد.
ید به عملکرد صحیح و مناسب غده تیروئید در دوران بارداری بسیار کمک می کند. کمبود این ماده معدنی در رشد فیزیکی جنین اختلال ایجاد می کند، هم چنین ممکن است جنین را با معلولیت شدید مغزی مواجه کند. اگر بدن مادر به مقدار کافی ید دریافت نکند، ممکن است جنین سقط شود و یا مرده به دنیا بیاید. به همین دلیل طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی هستند باید 250 میکروگرم ید مصرف کنند.
کلسیم:
در صورت دریافت ناکافی ویتامین D در دوران پیش از تولد (پریناتال)، می تواند تاثیرات کوتاه مدت مثل پری کلامپسی یا تاثیرات بلند مدت روی استخوان ها و سیستم ایمنی کودک که زمینه بروز بیماری های خودایمنی و آلرژی را در او به وجود می آورند و سلامت عمومی او را تحت تاثیر قرار دهد، داشته باشد.
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند زنانی که در سنین باروری هستند، زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی هستند، حدود 600 واحد بین المللی ویتامین D مصرف کنند.
در مکمل های مخصوص بارداری به دنبال این گروه از ویتامین ها و مواد معدنی باشید:
* 400 میکروگرم اسید فولیک
* حداقل 250 میلی گرم کلسیم
* 27 میلی گرم آهن
* 150 میکروگرم ید
* 15 میلی گرم روی
* 200 تا 600 واحد بین المللی (IU) ویتامین D
* 70 میلی گرم ویتامین C
* 10 میلی گرم ویتامین E
* 3 میلی گرم تیامین (ویتامین B1)
* 2 میلی گرم ریبوفلاوین (ویتامین B2)
* 20 میلی گرم نیاسین (ویتامین B3)
* 6 میلی گرم ویتامین B12
منبع: سلام سلامت