معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
در مطالب گذشته با تعریف ریزش مو و دلایل آن آشنا شدیم. پس از آن که احساس کردید ریزش موی شما بیشتر از حد طبیعی است بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا برای بهترین درمان، شما را راهنمایی کند.
در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از شیوه های درمان ریزش مو و کم شدن موها یعنی کاشت مو آشنا کنیم. با ما همراه باشید:
یکی از بهترین شیوه های درمان کم مویی برای رسیدن به ظاهر طبیعی موها، کاشت مو است. هرچند این شیوه در گذشته مشکلاتی مانند عمل سنگین با مدت زمان طولانی، هزینه بالا، عوارض زیاد پس از عمل و کیفیت پایین همراه بود اما امروزه این درمان پیشرفت کرده و شیوه های مختلفی برای کاشت مو ایجاد شده که نواقص روش های پیشین در آن ها برطرف شده است.
اینکه از کدام شیوه کاشت مو برای درمان استفاده شود بستگی به وضعیت شخص بیمار و انتظارات او دارد.
بیمار برای کاشت مو موفق به چند جراحی نیاز خواهد داشت که تعداد جلسات آن به انتظارات بیمار از نتیجه عمل، محلی از پوست سر که قرار است درمان شود و وضعیت بیمار بستگی دارد. در فرآیند کاشت مو بافت پوست سر از منطقه دهنده به منطقه گیرنده انتقال داده میشود که موهای ناحیه دهنده باید ضخیم و پر باشد.
آنچه لازم است بیمار بداند این است که طاسی سر با الگوی مردانه که در آن ریزش مو همیشگی خواهد بود، با کاشت مو درمان نمی شود و برای کاهش سرعت ریزش های بعدی در کنار کاشت، باید از درمان های دیگر هم بهره برد. پس از عمل حداقل به 9 ماه زمان نیاز است تا در ناحیه موردنظر از سر، موها رشد کنند هر چند این قسمت مانند گذشته پر از مو نخواهد شد.
معمولا آقایان در سنین 15 تا 20 سال، ریزش را تجربه می کنند که در برخی از آن ها ممکن است میزان آن زیاد باشد اما این ریزش طبیعی است. از این رو پزشکان توصیه می کنند تا قبل از 25 سالگی این عمل انجام نشود چراکه اگر پزشک معالج شما نتواند الگوی ریزش شما را به درستی تشخیص دهد در آینده ممکن است موهای شما ظاهر زیبایی نداشته باشند. توصیه پزشکان این است که فرد تا 30 سالگی صبر کند تا با تشخیص بهتر الگوی طاسی سر او بتوان بهترین نتیجه را از کاشت موی او به دست آورد.
هم چنین کاشت مو برای افراد بالای 50 سال مناسب نیست.
برای نتیجه گیری بهتر از عمل کاشت مو علاوه بر آمادگی های فردی بیمار، جراح ماهر و با تکنیک هم نقش بسیار ویژه ای دارد. برای این منظور جراحی با خصوصیات زیر انتخاب کنید:
* با جراحان متعددی صحبت کنید و در نهایت برای عمل، فردی را انتخاب کنید که بیماران از او راضی هستند و او را پیشنهاد می کنند.
* جراحی نیازمند داشتن مهارت های گوناگونی است. مطمئن شوید که جراح شما دارای تمام آن مهارت ها و صلاحیت های لازم برای جراحی کاشت مو هست.
* کلینیک مطمئن و معتبری را که بیماران زیادی از آن رضایت دارند برای این عمل خود انتخاب کنید.
* جراح شما باید تمام مزایا و معایب این عمل را با توجه به ویژگی های شخص شما برایتان شرح دهد و انتظارات واقعی در شما ایجاد نماید.
* ارتباط جراح با بیماران را بررسی کنید، سعی کنید پزشکی را انتخاب کنید که به بیمارانش توجه کافی را دارد.
مانند هر عمل جراحی دیگری برای رسیدن به بهترین نتیجه، کاشت مو هم نیازمند رعایت نکات زیر است:
* برای نتیجه گیری بهتر از عمل، موهای خود را با شماره 2 بزنید. این کار به شستشوی راحت تر و بهتر موها پس از عمل هم کمک زیادی می کند.
* در صورتی که بیماری خاصی دارید و یا داروی خاصی مصرف می کنید با پزشک خود درمیان بگذارید.
* از دو هفته قبل از عمل مصرف داروها و مکمل هایی را که باعث رقیق شدن خون می شوند قطع کنید برخی از آن ها مانند قرص آسپیرین، مکمل ها و ویتامین E هستند.
* دو هفته قبل از عمل از گرفتن رژیم های لاغری خودداری کنید چراکه مدت زمان بهبودی را طولانی می کند. می توانید دو هفته پس از عمل سراغ این رژیم ها بروید.
* از دو هفته قبل از عمل از مصرف الکل خودداری کنید و کمتر هم چای بنوشید.
* از یک هفته قبل از عمل نباید سیگار و قلیان کشیده شود.
* از یک هفته پیش از عمل ورزش های سنگین انجام ندهید.
* چند روز پیش از عمل خواب راحت، کافی و بدون استرس داشته باشید.
* روز قبل از عمل ایبوپروفن و ناپروکسن نخورید.
* شب قبل از عمل موها را خوب و تمیز بشویید.
* شب پیش از عمل غذایی حاوی کربوهیدرات، قند و پروتئین میل کنید. مثل سیب زمینی پخته یا سرخ شده و بستنی به عنوان دسر.
* در روز عمل لباس راحت که خارج کردن آن از بدن سخت نباشد بپوشید.
یکی از شیوه های قدیمی پیوند مو، کاشت مو به روش Fut است. در این روش به جراحی و اتاق عمل نیاز است و بیمار بیهوش می شود. معمولا این روش در یک جلسه انجام می شود. در این شیوه پیوند مو، ناحیه ای از موی پشت سر به عرض 1 الی 2 سانتی متر و طول 20 الی 25 سانتی متر، برش داده شده و فولیکول های موی آن برداشته می شوند و به ناحیه مورد نظر پیوند زده می شود. پس از آن محل گیرنده بخیه زده می شود.
از اشکال های این روش موارد زیر را می توان نام برد:
* تقریبا ظاهر مو و خط آن غیر طبیعی است.
* از آن جایی که تمام بافت پشت سر برداشته می شود، محل اسکار در پشت سر بیمار کاملا واضح است.
* سرعت بهبودی زخم ها معمولا پایین است.
البته ایرادهای بالا را می توان به حداقل رساند به شرط اینکه کار عمل به جراحی ماهر سپرده شود.
در این روش از کاشت مو عمل به صورت سرپایی انجام می شود و برای بیمار از بی حسی موضعی در محل مورد نظر استفاده میشود. در این روش احتیاجی به برش و بخیه نیست و پزشک موها را تار به تار با کمک پانچ از پشت سر بر میدارد و به قسمت مورد نظر به وسیله شکاف پیوند میزند. در روش Fit می توان تعداد بیشتری مو از بانک مو برداشت کرد که معمولا تعداد 1000 تا 1500 فولیکول مو در هر جلسه درمانی است. در واقع برای راحتی بیمار می توان تعداد جلسات درمان را از یک جلسه بیشتر کرد. این روش یکی از شیوه های راحت و کم عارضه پیوند مو است که برای افرادی با موهای مشکی و ضخیم مناسب است.
از دیگر مزایای کاشت مو به روش Fit می توان موارد زیر را نام برد:
* هزینه این روش پایین است.
* مدت زمان بهبودی کوتاه است و نقاط برداشت فولیکول ها مدتی بعد محو می شوند.
* خط اسکار در این روش باقی نمی ماند.
البته در کنار مزایای که این روش دارد می توان به معایب آن هم اشاره کرد:
* تراکم موها هم در قسمت کاشته شده و هم در قسمتی که مو از آن جا برداشت شده است کم خواهد بود.
* در صورتی که جراح به اندازه کافی ماهر نباشد ممکن است شکل خط رویش مصنوعی باشد.
* برخی بیماران درد، تورم، خارش و خونریزی را تجربه می کنند.
* اگر جراح ناحیه مناسبی از سر را برای برداشت مو به دلیل محدودیت، نتواند انتخاب کند پس از یک تا دو سال موهای کاشته شده شروع به ریزش می کنند.
دیگر روش هایی را که برای کاشت مو استفاده می شود در مقاله های بعدی شرح می دهیم.