معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
آنچه ما را در زندگی کنترل می کند نوع نگاه ما به پدیده ها و تصمیم هایی است که در رابطه با آن ها می گیریم. پس از مدتی بر اساس نحوه تصمیم گیری، شخصیت ما شکل می گیرد. موضوع مهم این است که بهتر است خود و شخصیتمان را بشناسیم و به آن احترام بگذاریم. همه ما در مقاطعی از زندگی احساس بد را تجربه می کنیم، خشمگین می شویم، ناامید می شویم؛ اما در اصل آنچه که می تواند حال ما را بهتر کند، تغییر نگاهمان به مسائل است.
اگر می خواهیم در زندگی خوشبختی را تجربه کنیم، اول از همه باید خودمان را دوست بداریم و احساس خوبی نسبت به خودمان داشته باشیم. برای این کار، خصوصیات مثبت و خوب خود را به یادآورید. سعی کنید روی آن ها تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که برای همه ما، توجه و تمرکز به ویژگی های منفی مان به جای نوع مثبت آن ها، بسیار راحت تر است؛ پس هنر واقعی اینجاست؛ نگذارید این اتفاق در شما بیفتد. پیشنهاد می کنیم این تمرین را انجام دهید.
در طول یک روز رفتارتان با خودتان را بررسی کنید. روی یک کاغذ تمام حرف هایی را که در طول روز به خود می زنید، یادداشت کنید. در پایان روز فهرست را بخوانید و تمام جمله های منفی را که به خود گفته اید در برگه ای دیگر به عبارت های مثبت و صادقانه تبدیل کنید. این تمرین به شما کمک می کند ضمن واقع گرا بودن، با خود بهتر رفتار کنید.
یکی دیگر از راه هایی که به ما کمک می کند تا حال بهتری داشته باشیم، آموزش دیدن است. باید برای رشد و ارتقای خودمان زمانی را اختصاص دهیم. البته منظور از آموزش تنها جنبه های تحصیلی نیست، بلکه مواردی که به ما کمک می کند تا از لحاظ شخصیتی هم رشد کنیم باید در برنامه آموزشی خود بگنجانیم، برای مثال کتاب خوب بخوانیم، فیلم خوب ببینیم و فعالیت های اجتماعی سازنده داشته باشیم. در این صورت است که می توانیم از چالش های مختلف زندگی سربلند بیرون بیاییم.
بهتر است بدانید که نوع رفتار ما با خودمان، انعکاسی از رفتار ما با دیگران است. ما باید محبت کردن و مهربان بودن را آموزش ببینیم و برای مهربان بودن تلاش کنیم. هرچه بهتر و بشتر شخصیتمان رشد کند برای مهربان بودن با دیگران انگیزه بیشتری خواهیم داشت. البته همانطور که گفته شد لازمه مهربان بودن با دیگران این است که ابتدا با خود مهربان باشیم. در این صورت دیگران هم از محبت ما بهره می برند.
برای تمرین مهربان بودن، اهداف روزانه تعیین کنید و سعی کنید به آن ها عمل کنید. در پایان روز با بررسی کارهایی که انجام دادید ببینید رفتار شما چه تغییری کرده و چه حالی دارید. آیا از مهربان بودن با دیگران راضی هستید؟ فکر می کنید فرد بهتری شده اید؟
روبه رو شدن با چالش ها و مشکلات، امری جدایی ناپذیر در زندگی هستند. باید بپذیریم که این اتفاقات بخشی از زندگی هستند و مانند هر پدیده ی دیگری می گذرند. در رویارویی با چالش ها و در کل در زندگی، باید انتظارات واقعی از خود داشته باشید در این صورت می توانید از خود راضی باشید و حس بهتری را تجربه کنید. داشتن انتظارات غیرواقعی از خود که ناشی از عدم خودآگاهی است نه تنها می تواند حال خوب را از شما بگیرد بلکه به مرور می تواند به روان شما آسیب وارد کند.
از آن جایی که شغل هر نفر به میزان زیادی روی شخصیت و زندگی او اثر می گذارد، بهتر است بین کاری که به عنوان شغل خود انجام می دهیم و کارهایی که آن ها را واقعا دوست داریم -چه در رابطه با شغلمان و چه در دیگر موارد- تعادل ایجاد کنیم. همین تعادل به داشتن حس بهتر نسبت به خودمان و زندگی مان کمک بسیاری می کند.
همه ما در زندگی اهداف زیادی داریم. نکته مهم این است که برای رسیدن به هر هدف در موقعیت خاص خود، باید تمام تلاش خود را انجام دهیم. اما این تلاش ما قرار نیست همیشه به بهترین نتیجه ختم شود. به عنوان نمونه اگر قرار باشد شما روزی در محل کار درباره موضوعی سخنرانی کنید از قضا همان روز به شدت سرما بخورید و سخنرانی مطابق میل شما پیش نرود؛ در این حالت باید از خودتان سوال کنید که آیا با وجود سرماخوردگی، همه تلاشتان را برای ارائه یک سخنرانی خوب کردهاید؟ اگر جواب مثبت بود، دیگر نباید خود را سرزنش کنید.
بایستی ما به پدیده های پیرامون خود واقع بینانه بنگریم و درباره میزان تلاشمان هم با خودمان صادق باشیم. در این صورت جایی برای نگرانی درباره نتیجه وجود ندارد.
هم چنین ممکن است نتوانیم همیشه به هدف خود برسیم. در این موارد هم به جای فکر کردن به شکست، از آن درس بگیرید و جنبه های خوب آن را ببینید. برای مثال اگر در یک مصاحبه استخدامی پذیرفته نشدید، به جای ناراحتی، اشتباه هایی را که در این مصاحبه داشتید بیابید و سعی کنید در باقی مصاحبه ها آن ها را برطرف سازید.
یکی از بهترین کارهایی که بهتر است آن را به عادت روزانه خود تبدیل کنید، توجه به داشته های زندگی تان و حتی چالش هایی است که در زندگی با آن ها مواجه می شوید. بهتر است برای تمامی آن ها شکرگزار باشید. در این صورت رفتار خوبی خواهید داشت و احساس خیلی بهتری نسبت به زندگی پیدا می کنید. برای تمرین، فهرستی از 10 مورد از داشته هایتان که بابت آن ها سپاسگزار هستید تهیه کنید. بهتر است این کار را روزانه انجام دهید. در این فهرست هر چیزی که برایتان مهم است یادداشت کنید و لازم نیست حتما داشته های خیلی بزرگ را در بر بگیرد. نگهداری از این فهرست باعث می شود در هر زمان که انگیزه کافی نداشتید به سراغ آن بروید و به حال بهتر خود کمک کنید. تاثیر تمرین شکرگزاری را به مرور در احساستان، زندگی و داشته هایتان خواهید دید.
زندگی در حال حرکت است ما هم به عنوان جزئی از آن باید در حال حرکت باشیم و در جا نزنیم. چه بهتر که عوامل درست حرکت رو به جلو را شناسایی کنیم و آن ها را برای پیشرفت در زندگی به کار ببریم. پیشرفت کردن هم انگیزه ادامه راه درست را در ما ایجاد می کند و هم موجب احساس رضایت ما خواهد شد. میتوانید این جمله را که «پیشرفت مهم است نه بینقص بودن» چندین بار در طول روز تکرار کنید.
این مطلب برای شما مفید است: چطور انگیزه به دست آوریم؟
مطالب مفید مرتبط:
منبع: روزنامه آرمان