رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
چه طور ژله هندوانه درست کنم؟
بیمارستان و زایشگاه جوادالائمه (ع)
شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع)
بیمارستان مهرگان مشهد
کلینیک دندانپزشکی فارابی مشهد
دکتر زهرا فاضل متخصص پوست ، مو و زیبایی
حمل تخصصی یخچال ساید-اسباب کشی حرفه ای(پارسی بار)
بنیاد دیابت بوعلی
با ورود به فصل پاییز، در بدن ما تغییراتی رخ می دهد. این تغییرات هم جسم و هم روان ما را تحت تاثیر قرار می دهند. اغلب اتفاق می افتد که در این فصل سال، از نظر روانی گرفتار افکار منفی می شویم و به دنبال آن احساس ناخوشایندی خواهیم داشت.
اما اگر دقت کنید در هر فصل، به بهره گیری از خوراکی های مخصوص همان فصل توصیه می شود. این بدان علت است که خوراکی های مخصوص فصل های مختلف سال، بدن را در برابر تغییرات همان فصل مجهز می کند.
می دانیم که زمانی که دچار احساس منفی می شویم قرار نیست این حال در ما باقی بماند و گذرا است. از آن جایی که سلامت جسم و روح وابسته به یکدیگر هستند؛ می توانیم با پیروی از رژیم تغذیه ای صحیح در فصل پاییز با احوال ناخوشایند مبارزه کنیم.
در ادامه با مواد غذایی آشنا می شویم که به ما در داشتن حال خوب کمک می کنند. بهتر است برای تجربه پاییز دلنشین و خوشایند این غذاها را در سبد تغذیه خود بگنجانیم.
مطلب مفید پیشنهادی: پاییز چه تاثیری بر سلامت بدن انسان می گذارد؟
بین افسردگی و سطح ویتامین D در بدن ارتباط وجود دارد. در فصل تابستان که تابش نور خورشید در مقدار حداکثری خود قرار دارد، بدن در صورت قرارگیری در معرض نور خورشید البته با مدت زمان مناسب، می تواند این ویتامین را به مقدار نیاز خود ایجاد کند. از آن جایی که در فصول سرد سال میزان تابش خورشید و قراگیری ما در معرض نور آن به مقدار کافی نیست، بایستی از منابع غذایی حاوی این ویتامین استفاده کنیم؛ مثل روغن ماهی، زرده تخم مرغ و لبنیات.
غذاهایی که حاوی امگا 3 هستند باعث تولید بیشتر سروتونین در مغز می شوند. محققان عقیده دارند که سروتونین می تواند سبب ایجاد خلق و خوی بهتر در فرد شود. هم چنین امگا 3 عملکرد مغز را افزایش می دهد. از منابع غذایی امگا 3 می توان انواع ماهی از جمله ماهی سالمون، قزل آلا و ساردین، مغزها و دانه های خوراکی مثل گردو و دانه کتان را نام برد.
بهتر است در فصل پاییز از مصرف مواد غذایی آماده و فرآوری شده در رژیم غذایی خود پرهیز کنیم چراکه این گروه از مواد غذایی سبب بالا رفتن قند خون می شوند. افزایش نامطلوب قند خون منجر به شکل گیری روحیه نامناسب در ما می شود. بنابراین غذاهای حاوی آرد سفید و شکر را کمتر استفاده کنید.
مطلب مفید پیشنهادی: غذاهای فرآوری شده با بدن ما چه می کنند؟
همانطور که گفته شد امگا 3 یکی از راه های افزایش هورمون سروتونین است اما علاوه بر آن، مواد غذایی حاوی تریپتوفان منجر به افزایش سطح سروتونین مغز می شوند. این اسید آمینه در ساختار بسیاری از پروتئین ها وجود دارد مانند گوشت، عدس و جو.
در طب سنتی از واژه افسردگی استفاده نمی شود، اما آنچه که به افسردگی شباهت زیاد دارد افزایش میزان سودا در بدن است. از نشانه های افزایش سودا بی خوابی یا بدخوابی، بی قراری، احساس کسالت، غمگینی و افکار منفی است. مصرف غذاهای گرم و تر برای این افراد، منجر به کاهش استرس و افسردگی می گردد.
نوشیدنی هایی که از منظر طب سنتی مناسب افراد مضطرب و افسرده است: شربت خاکشیر، شربت بهارنارنج، شربت گل، شربت سیب و زعفران، گلاب، شربت سکنجبین و شربت لیمو هستند.
می توانید در این فصل از میان وعده هایی مانند: انجیر همراه بادام و پسته، مغز بادام و پسته، مغز بادام با نبات، فندق با شکر و کشمش استفاده کنید تا خلق و خوی بهتری را تجربه کنید.
در وعده های اصلی در کنار غذا و یا در تهیه آن، می توانید ریحان، زعفران، زرشک، گل سرخ، دارچین، نعناع، گشنیز، رب انار، هل، میخک، نارنج و تمرهندی را به عنوان ادویه ها و سبزی های نشاط آور بگنجانید.
پس برای داشتن حال خوب و دور کردن احساسات منفی در فصل پاییز سعی کنید از موادی که گفته شد در تهیه غذاها و خوراک های خود بهره ببرید.
منبع: سلامت نیوز