معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
بعضی افراد با رسیدن فصل پاییز بسیار خوشحال می شوند؛ در واقع تغییرات و زیبایی های این فصل سال، مثل خوراکی های طبیعی و خوشمزه و زیبایی های رنگارنگ و بکر آن برایشان خوشایند است. اما در برابر آن ها هستند کسانی که پاییز برایشان یادآور تجربه های ناخوشایندی مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سردرد و درد مفاصل است. مطالعات نشان داده اند تغییرات آب و هوایی که در فصل پاییز رخ می دهد بر سلامت انسان تاثیرگذار است. دانشمندان عامل برخی از مشکلات سلامتی در این فصل را، تغییرات آب و هوایی آن می دانند.
برخی از این مشکل ها را در ادامه می خوانید:
شاید متوجه شده باشید با وجود اینکه در این فصل و با کاهش دما کمتر تعریق می کنید، بیشتر تشنه می شوید و پوستتان خشک می شود. این عوامل نشانه خشکی بدن هستند. در حقیقت کم آبی مختص فصل تابستان نیست. در پاییز از آن جایی که افراد رغبت بیشتری به نوشیدن چای و قهوه دارند که نوشیدنی های کافئین دار و ادرار آور محسوب می شوند، سبب می شود بدن با کم آبی مواجه شود.
در فصل پاییز با کاهش دما، استرس و فشار بر بدن بیشتر می شود، در این شرایط بدن وارد حالت جنگ یا گریز می شود که نتیجه آن ترشح بیشتر هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول است. این هورمون ها کبد را به تولید گلوکز بیشتر برای تامین انرژی ترغیب می کنند، از این رو ممکن است سطح قندخون به میزان زیادی افزایش یابد. به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت باید به این نکته توجه داشته باشند.
به این مطلب سر بزنید: دیابتی ها چه غذاهایی را نباید بخورند؟
بدن تنها پس از انجام فعالیت های روزانه یا ورزش با افزایش ضربان قلب مواجه نمی شود بلکه زمانی که دمای هوا کاهش یابد بدن برای حفظ گرمای خود رگ های خونی را منقبض می کند که این عامل به مقدار کمی فشار خون را افزایش می دهد. البته با این اتفاق برای افراد سالم جای نگرانی نیست، تنها کسانی که به پرفشاری خون مبتلا هستند بهتر است برای پرهیز از یک حمله قلبی ناگهانی، فعالیت های خود در فصل پاییز را تعدیل کنند.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: روشهای غیر دارویی کاهش فشار خون بالا
بعضی از تغییرات آب و هوایی که در فصل پاییز رخ می دهد فشار بارومتریک را افزایش می دهد، از این رو کسانی که مستعد میگرن هستند شرایط سخت تری را تجربه می کنند. محیط در واقع موجب ترکیبی از افزایش فشار در مغز و کاهش کارایی گیرنده های درد مغز خواهد شد.
با افزایش فشار بارومتریک در پاییز علاوه بر تاثیر بر سلامت سر و مغز انسان، موجب تاثیر بر فشار مایع در مفاصل نیز می گردد. در بیشتر مواقع با افزایش فشار بارومتریک فشار مایع و درد مفاصل هم بیشتر می شود. این اتفاق اغلب، پیش از آغاز توفان های معمول پاییزی رخ می دهد.
در فصل پاییز به دنبال تغییرات زیاد آب و هوا، وزش بادهای سریع و نوسان زیاد دما، سیستم ایمنی بدن در بسیاری از افراد ضعیف می شود. این شرایط منجر به ابتلا افراد زیادی به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا می شود.
همه تاثیرات فصل پاییز بر سلامت بدن ناراحت کننده نیستند. یک مطالعه در استرالیا در دانشگاه سوث ولز نشان داد با سرد شدن هوا، هوش افراد هم بیشتر می شود. در واقع در این مطالعه خریداران خواربار در روزهای سرد و ابری نسبت به روزهای روشن و آفتابی قدرت یادآوری بیشتری داشتند.
توفان های تندری در این فصل سال در کنار اینکه می توانند ترسناک باشند موجب تحریک حملات آسم نیز می شوند. طبق نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه، توفان های تندری در ماه های سرد سال، التهاب مسیرهای هوایی، دشواری در تنفس و حملات آسم را منجر می شوند که این شرایط با سرما و سفتی در گلو و سینه تشدید می شود.
در پاییز روزها رفته رفته کوتاه و کوتاه تر می شوند و شب ها بلند و طولانی. همین امر سبب می شود افراد بیشتر احساس تنهایی داشته باشند و بخواهند با دیگری صحبت کنند. به گفته پژوهشگران دانشگاه نیوکاسل در انگلیس، مکالمات تلفنی با اعضای خانواده و دوستان، طی ماه های سرد و مرطوب سال طولانیتر می شود.
در فصل پاییز مغز انسان به میزان بیشتری دوپامین ترشح می کند. این هورمون مسئول احساس خوب در انسان است که با افزایش میل جنسی نیز پیوند خورده است.
منبع: عصر ایران