معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فراموشی را در میزان کم تجربه کرده باشید، برای مثال ممکن است به خاطر نیاورید که گوشی موبایل خود را کجا گذاشته اید و یا نام یکی از دوستان خود را که تازه با او آشنا شده اید فراموش کرده باشید. این نوع اشکال ها در حافظه بیشتر به علت شلوغی بیش از حد ذهن فرد رخ می دهد.
اگر مشکل افت حافظه به طور پیوسته برایتان به وجود می آید، بهتر است علت آن را زودتر پیدا کنید. سن، ژنتیک و شرایط پزشکی تاثیرگذار بر مغز از عوامل ضعف حافظه به شمار می روند. برخی از این عوامل مانند سبک زندگی و رژیم غذایی قابل مدیریت هستند.
اما همه این عوامل مانند پا به سن گذاشتن قابل پیشگیری نیستند. در این شرایط با کمک از مجموعه ای از اقدامات می توانید از مغز خود در برابر زوال شناختی حفاظت کنید.
تکنیک هایی در ادامه مطلب معرفی می شوند که برای تقویت حافظه خود می توانید از آن ها بهره ببرید.
با ورزش به سلامت مغز خود کمک خواهید کرد. پژوهش ها نشان داده اند در صورتی که فرد ورزش منظم داشته باشد، خطر زوال شناختی ناشی از افزایش سن کاهش می یابد و محافظی برای مغز در برابر نابودی است.
هم چنین بر اساس مطالعه ای در سال 2017، ورزش هوازی برای بیمارانی که در مرحله نخست بیماری آلزایمر هستند موجب بهبود عملکرد حافظه شان خواهد شد. افراد در این پژوهش حرکات کششی غیرهوازی انجام می دادند.
از ورزش های هوازی که ضربان قلب انسان را افزایش می دهند می توان موارد زیر را نام برد:
* دویدن
* دوچرخه سواری
* پیادهروی سریع
* رقص
* اسکی استقامت
* شنا
برای تامین سلامت کلی مغز حتما باید خواب کافی داشت. خواب خوب در فرآیندهایی که مغز برای خلق خاطرات استفاده می کند، نقش مهمی دارد به طوری که اگر در چرخه خواب طبیعی بدن مشکلی به وجود آید، این امر زمینه ساز اختلالات شناختی خواهد بود.
اگر یک به بزرگسال به مقدار هفت تا نه ساعت خواب خوب شبانه داشته باشد، مغز به راحتی خاطرات بلند مدت را تولید و ذخیره می نماید.
در یک تحقیق عملکرد مغز دو گروه بررسی شد؛ گروه اول که به طور منظم مدیتیشن انجام می دادند و گروه دیگر که این کار را انجام نمی دادند. نتایج مشخص کرد اگر مدیتیشن تبدیل به یک عادت شود می تواند با ایجاد تغییرات بلند مدت در مغز مانند انعطاف پذیری بیشتر مغز، به سلامت این عضو بدن کمک نماید. در نتیجه مدیتیشن با بهبود عملکرد مغزی احتمال نابودی مغز را کاهش می دهد و حافظه فعال و حافظه بلند مدت را تقویت می کند.
ترکیبات فعال در شکلات که در واقع فلاونوئیدهای کاکائو هستند منجر به تقویت عملکرد مغز می شوند چرا که جریان خون به مغز را بیشتر می کنند. در تحقیقی که در این زمینه صورت گرفت کسانی که شکلات تلخ مصرف می کردند، نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دادند، در آزمون های حافظه فضایی عملکرد بهتری داشتند.
البته باید توجه کنید که منظور مصرف شکلات تلخ با محتوای حداقل 72 درصد کاکائو است، به این دلیل که نباید میزان قند دریافتی از رژیم غذایی شما اضافه گردد.
کافئین در صورتی که از قهوه یا چای سبز تامین شود برای حافظه مفید است. بر پایه پژوهش ها اگر افراد صبح هنگام کافئین استفاده کنند به بهبود حافظه کوتاه مدت خود کمک نموده اند. در واقع کافئین در تقویت حافظه کوتاه مدت نقش دارد.
هم چنین در یک مطالعه در سال 2014، شرکت کنندگانی که 200 میلی گرم کافئین قبل از یک آزمون حافظه مصرف کردند، نسبت به آن هایی که این کار را انجام ندادند، امتیازهای بهتری در آزمون های یادآوری که پس از گذشت 24 ساعت انجام شد، کسب کردند. بنابراین مصرف کافئین به تقویت خاطرات بلند مدت ذخیره شده در مغز شرکت کنندگان کمک کرد.
تحقیق ها بر روی سوژه های حیوانی نشان داد یک رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی های شیرین با بیماری آلزایمر پیوند خورده است. به علاوه به گفته پژوهشگران نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های شیرین، به خصوص آبمیوه های تجاری، می تواند حجم مغز را کاهش دهد که این اتفاق از نشانه های اولیه ابتلا به آلزایمر است.
درست است که غذاهای شیرین خوشمزه هستند و در ابتدا احساس خوبی در ما ایجاد می کنند، اما به تدریج باعث افت حافظه می شوند. بنابراین برای مبارزه با این خطر باید مصرف قند و نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای حاوی قندهای افزوده و پردازش شده را کاهش داد. به جای آن مواد غذایی حاوی قندهای طبیعی، مانند میوه ها، را به رژیم غذایی خود بگنجانید.
برای محافظت از مغز همانطور که باید مصرف قند را کاهش داد، کل کالری مصرفی را نیز باید کنترل نمود.
به گفته محققان رژیم های غذایی پر کالری با افزایش احتمال ابتلا به چاقی، حافظه را مختل می کنند. این اتفاق به این دلیل روی می دهد که در برخی بخش های مغز التهاب رخ می دهد.
یک مطالعه در سال 2009 مشخص کرد زنان شرکت کننده با میانگین سنی 60.5 سال با کاهش 30 درصدی میزان کالری مصرفی خود، در امتیازهای حافظه کلامی خود بهبود قابل توجهی داشتند.
درست مانند عضلات بدن، مغز هم برای حفظ سلامت خود بایستی به طور منظم ورزش داده شود. ورزش مغز همان تمرینات ذهنی هستند که با به چالش کشیدن ذهن موجب رشد و توسعه آن و تقویت حافظه می شوند. انجام این تمرین ها برای قشر خاکستری مغز ضروری هستند.
بر اساس نتایج یک مطالعه، کسانی که حداقل 5 روز در هفته به مدت 15 دقیقه تمرینات مغزی انجام دهند، عملکرد مغز بهتر خواهد شد. در واقع این تمرین ها به بهبود حافظه فعال یا کاری، حافظه کوتاه مدت و مهارت های حل مساله کمک شایانی می کند.
اگر شخصی به علت ژنتیک که یک عامل خطر آفرین غیر قابل کنترل است در معرض ابتلا به آلزایمر باشد، بیماری که به شدت مغز و حافظه را تحت تاثیر قرار می دهد، نسبت به دیگران بیشتر مستعد این بیماری است.
اما عواملی که خود فرد می تواند آن ها را مدیریت و کنترل کند مانند پرهیز از رژیم غذایی سرشار از قند افزوده و چربی های ناسالم و به جای آن پیروی از سبک زندگی سالم و انجام ورزش می تواند خطر از دست دادن حافظه را کاهش دهد.
منبع: عصر ایران