معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
ناخن ها با زیبایی و قدرتشان در واقع نشان دهنده سلامت بدن نیز هستند. گاهی برخی از ما به سبب شیوه زندگی ناصحیح، تغذیه نادرست و استفاده از محصولات مضر برای ناخن و پوست، سلامت و زیبایی ناخن های خود را تحت تاثیر قرار می دهیم.
در برخی اوقات، یک بیماری زمینه ای مثل بیماری کلیوی، بیماری کبدی یا سوریازیس ممکن است باعث ضعف و شکنندگی ناخن ها شود. در عین حال هر کدام از ما با رعایت چند نکته می توانیم از برخی آسیب های ناخن جلوگیری نموده و به سلامت هر چه بیشتر آن ها کمک کنیم.
اگر دست هایتان به میزان زیادی با آب در تماس باشد این امر به مرور ناخن ها را ضعیف و شکننده می کند. لازم است برای شستشوی ظروف و البسه از دستکش مخصوص استفاده شود. هم چنین در وان هم می توانید دست های خود را برای تماس کم تر با آب بیرون نگه دارید. بهتر است سعی کنید میزان تماس ناخن ها با آب را به حداقل برسانید.
اگر پیرو یک رژیم غذایی سالم و با تنوع مواد مغذی هستید و در کنار این ها مولتی ویتامین با مواد معدنی هم مصرف می کنید؛ آن گاه به سلامت ناخن های خود بسیار کمک نموده اید. درست مانند سایر ارگان های بدن، ناخن ها هم در صورتی که با کمبود مواد معدنی و ویتامین ها روبه رو شوند، سلامت و قدرت خود را از دست خواهند داد.
ناخن ها مانند دیگر بخش های پوست احتیاج دارند نفس بکشند، پس هر چند ظاهر ناخن ها با لاک زیباتر است اما استفاده مداوم از لاک ناخن، حتی محصولات غیر سمی، ناخن های شما را ضعیف و شکننده می کند.
پروتئین در سلامت ناخن ها و رشد قوی آن ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند و می توان گفت عنصر کلیدی است. منابع غذایی پروتئین شامل گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ و لوبیاها هستند که با مصرف این مواد غذایی می توانید پروتئین مورد نیاز بدن را تامین نمایید.
بیوتین علاوه بر کمک به عملکرد صحیح سیستم عصبی موجب تقویت مو و ناخن نیز می شود. این ویتامین که به نام های ویتامین B7 و ویتامین H معروف است، از آن جایی که محلول در آب است، در بدن ذخیره نمی شود و می بایست به میزان کافی برای بدن تامین شود. در کنار مواد غذایی مثل تخم مرغ پخته، حبوبات و ماهی ساردین که حاوی این ویتامین هستند می توانید پس از مشورت با پزشک از مکمل بیوتین هم استفاده نمایید.
زمانی که ناخن های خود را به اندازه کافی کوتاه می کنید احتمال شکستگی و ترک خوردن آن ها را کاهش می دهید به این دلیل که ناخن های بلند بیشتر از ناخن های کوتاه می شکنند و آسیب می بینند. در نتیجه با کوتاه کردن ناخن ها به افزایش قدرت آن ها کمک می کنید.
پوسته پوسته شدن ناخن ها و شکنندگی آن ها می تواند نتیجه کم آبی بدن و رطوبت ناکافی باشد. بدن برای حفظ سلامت خود به میزان کافی رطوبت احتیاج دارد که با نوشیدن آب رطوبت ناخن ها هم تامین شده و قوی باقی می مانند.
گروهی از داروها مانند داروهای مدر، سبب از دست رفتن آب بدن و کاهش رطوبت در بدن و ناخن ها می شوند. بنابراین اگر ناخن های شما دچار ضعف و شکنندگی هستند برای رفع مشکل می توانید با پزشک خود برای تغییر دارو و یا تغییر دوز آن مشورت کنید.
محصولات مرتبط با ناخن مثل لاک های ناخن و لاک پاک کن ها به علت دارا بودن مواد شیمیای سمی می توانند آسیب زا باشند و به مرور موجب تضعیف ناخن ها شوند. بنابراین سعی کنید از لاک های غیر سمی و لاک پاک کن های فاقد استون استفاده کنید.
دقت کنید که ناخن های شما ابزاری برای انجام دادن کارهای متفاوت نیستند چرا که شکستگی و ترک خوردگی آن ها را به دنبال دارد. در این شرایط ناخن ها به مرور ضعیف می شوند. باز کردن در نوشابه با کف دست و بالشتک های انگشتان و یا دسترسی به فضایی کوچک با استفاده از یک گیره کاغذ منطقی تر است تا اینکه این قبیل کارها را با نوک انگشتان و ناخن های خود انجام دهید.
اگر از آن دسته از افرادی هستید که ناخن های خود را به صورت حرکت رفت و برگشتی مانند یک اره سوهان می کشید، بهتر است هر چه زودتر این عادت را ترک کنید چرا که ناخن ها را ضعیف می کند. به جای آن سوهان ناخن را فقط در یک جهت حرکت دهید و به کناره های ناخن هم زیاد سخت نگیرید.
اگر احساس می کنید به مقدار کافی آب ننوشیده اید، پس از اینکه دست های خود را می شویید یا پس از پاک کردن لاک ناخن برای تامین رطوبت ناخن ها می توانید از یک کرم مرطوب کننده مناسب استفاده کنید.
گاهی شامپویی که برای کاهش چربی پوست سر خود استفاده می کنید، خشکی پوست سر را به دنبال دارد. اما همین محصول ممکن است ناخن ها را نیز خشک و شکننده نماید. در این صورت بهتر است شامپوی خود را تغییر دهید و پس از چند هفته نتایج را بررسی کنید.
به دلیل اینکه محصولات و دستمال های پاک کننده دارای مواد شیمیایی مضری هستند در زمان نظافت منزل حتما از دستکش های لاستیکی مناسب برای جلوگیری از تماس مستقیم دست ها و ناخن ها با مواد شیمیایی استفاده کنید تا احتمال آسیب به پوست دست و ناخن ها را کاهش دهید.
محصولات ضد عفونی کننده دست به علت داشتن مواد شیمیایی مضر برای پوست دست و ناخن اصلا مناسب نیستند و موجب خشک شدن پوست دست و ناخن می شوند و شکنندگی ناخن ها را به دنبال دارند. پس استفاده از آن ها را کاهش دهید و در هنگام مصرف سعی کنید با ناخن ها کمتر در تماس باشند.
کسانی که در زمینه رشد ناخن با مشکل مواجه هستند گاهی ناخن های مصنوعی را جایگزینی برای این مشکل انتخاب می کنند اما استفاده پی در پی از آن ها سستی و شکنندگی و پوسته پوسته شدن ناخن ها را به دنبال دارد. بنابراین بهتر است این دسته از افراد به طور پیوسته از این ناخن ها استفاده نکنند.
پس از اینکه راه های مختلف مطرح شده را امتحان نمودید و پس از چند هفته تغییری در ناخن های شما رخ نداد، به یک متخصص پوست مراجعه کنید. در ارتباط با سلامت بدن، وضعیت ناخن ها اطلاعات مفیدی در اختیار ما می گذارند. گاهی یک بیماری زمینه ای سبب شکنندگی و ضعف ناخن ها می شود. پزشک می تواند شرایط ناخن ها را به دقت بررسی کرده و در صورت نیاز تقویت کننده ناخن را تجویز کند. و یا مشکل زمینه ای را شناخته و پس از درمان آن ناخن های شما سلامت خود را بازیابند.
منبع: عصر ایران