رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
چه طور ژله هندوانه درست کنم؟
بیمارستان و زایشگاه جوادالائمه (ع)
شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع)
بیمارستان مهرگان مشهد
کلینیک دندانپزشکی فارابی مشهد
دکتر زهرا فاضل متخصص پوست ، مو و زیبایی
حمل تخصصی یخچال ساید-اسباب کشی حرفه ای(پارسی بار)
بنیاد دیابت بوعلی
همه انسان ها حتی باانگیزهترین افراد هم در زندگی خود دوران رکود و بی حوصلگی را تجربه می کنند. خوشبختانه در بسیاری از مواقع خودمان می توانیم عامل رکود خود را شناسایی کنیم. پس از شناسایی این عامل با پیگیری راه هایی ساده اما موثر می توانیم انگیزه را به خود بازگردانیم.
در این مطلب با 6 راه کاربردی برای افزایش انگیزه در بی حوصلگی آشنا می شوید:
در بیشتر زمان ها علت بروز رکود و بی حوصلگی در زندگی شما یکی از موارد زیر است:
1-1: اعتماد به نفس شما پایین است. از اینکه خود را به چالش بکشید و از منطقهی آسایش خود خارج شوید ترس دارید.
2-1: خستگی یا بیماری مهمان این روزهای شماست. در حقیقت شما به غذای خوب، خواب کافی و ورزش کافی در زندگی خود احتیاج دارید.
3-1: بر روی پروژه ای کار می کنید که در ابتدا برای انجام آن بسیار انگیزه و رغبت داشتید اما اکنون به میانه راه رسیده اید و با دیدن راه زیادی که تا پایان پروژه باقی است، هیجانتان فروکش کرده است.
4-1: کاری را که مجبور به انجام دادن آن هستید به تاخیر می اندازید. علت این به تعویق انداختن هم یا ترس است یا اینکه از آن کار خوشتان نمی آید.
معمولا هنگامی که کمبود اعتماد به نفس در ما جریان دارد، ذهنمان با افکار منفی زیادی درگیر است. مدام در حال مقایسه خود با دیگران هستیم. یک اتفاق یا نظر منفی در زندگی خود را خیلی بزرگ می کنیم و از آن ناراحت می شویم. در این شرایط و زمانی که فکر منفی به سراغتان می آید نقاط مثبت خود را برشمرید و با صدای بلند از خود تعریف و تمجید کنید.
این مطلب را حتما بخوانید: راه هایی برای داشتن اعتماد به نفس
یکی از عوامل مهم برای عبور ما از دوران رکود، توجه به سلامتی مان است. لازم است برخی روزها به خود استراحت بدهیم و از کار فاصله بگیریم. به سفر برویم. بهتر است اوقاتی را در روز برای ورزش و یا پیاده روی اختصاص دهیم.
به برنامه اخیر زندگی خود دقت کنید ببینید آیا تغذیه سالم داشته اید؟ آیا خوابتان به میزان کافی بوده است؟ آیا به تازگی به بیماری که این کسالت شما را منجر شود مبتلا نشده اید؟ در کل عادت های اخیر خود را بررسی کنید و پس از شناسایی عادت های مخرب، آن ها را با عادات صحیح جایگزین کنید.
اصولا همه ما انسان ها زمانی که برای رسیدن به هدفی مشخص برنامه ریزی می کنیم، در ابتدای راه و شروع مسیر بسیار با انگیزه و پر هیجان هستیم. علت این است که به پایان راه و رسیدن به نتیجه فکر می کنیم از این رو ذهنمان سرشار از افکار مثبت می گردد. به تدریج هر چه پیش می رویم و به میانه راه می رسیم، دیگر از آن هیجان اولیه خبری نیست، به خصوص وقتی می بینیم هنوز تا پایان راه و رسیدن به نتیجه مسیری طولانی باید طی شود و زحمت و زمان زیادی می طلبد، شاید حتی ناامید شویم.
در این شرایط، باید از خود بپرسیم اصلا چرا وارد این راه شدیم؟ در صورتی که به هدفمان برسیم چه نتایجی عایدمان می شود؟ تمامی دلایل شخصی، منطقی و مهمی را که انگیزه ما برای شروع این مسیر بوده، مرور کنیم. در بسیاری از اوقات با جواب دادن به این سوالات دوباره انگیزه به ما باز می گردد.
توجه به این سخن کنفُسیوس، فیلسوف چینی، هم خالی از لطف نیست: «مهم نیست چقدر کند حرکت میکنید، مهم این است که از حرکت کردن باز نایستید.» بنابراین در میانه ی راه خودتان را برای تکمیل مسیر متعهد کنید و برای رسیدن به هدف روزانه کاری هرچند کوچک انجام دهید.
این مطلب را حتما بخوانید: چگونه از افکار منفی ذهن خود خلاص شویم؟
در این شرایط حضور یک فرد و یا دوست مسئولیت پذیر و متعهد برای شما کمک بزرگی است، چرا که برای رسیدن به هدف و موفقیت، انگیزه تان بالا می رود. مثلا اگر می خواهید هر شب مقداری کتاب بخوانید برای اینکه ملزم به این کار شوید کتابتان را کنار تخت خود بگذارید تا پیش از خواب با آن چشم در چشم شوید و نتوانید از خواندن آن طفره بروید.
همانطور که پیشتر گفتیم هر انسانی در دورهای از زندگی دچار رکود میشود. پس از اینکه علت از دست دادن انگیزه را متوجه شدید از راه هایی که گفته شد برای رهایی از این شرایط هر چه سریعتر اقدام کنید. تا بتوانید به موفقیت های بزرگ برسید.
به یاد داشته باشید که «رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود/ رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.» استقامت و پایداری در طول مسیر رسیدن به هدف بسیار مهم است. با برداشتن گام های کوچک می توانید از بروز خستگی در خود جلوگیری کنید. مسیر موفقیت همواره با سختی ها و مشکلات زیادی همراه است، شما بهتر است رو به جلو حرکت کنید، افکار منفی را از خود دور کنید، بر ترس هایتان غلبه کنید؛ بدین ترتیب حس اعتماد و توانمندی در شما تقویت می گردد و به راحتی شما را از دوران رکود خارج می کند. تلاشی که شما در این دوران از خود نشان می دهید زمینه ساز شکل گیری شخصیت مستحکم در شما و رسیدن به موفقیت بلند مدت است.
منبع: توریسم آنلاین