معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
بر اساس تعریف، یک ابرماده غذایی محصولی است که از مواد مغذی مختلف، یعنی مواد شیمیایی گیاهی، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و فیبر، چربی های سالم و اسید آمینه ها غنی باشد.
شما با اضافه کردن این گروه خوراکی ها به برنامه غذایی خود و استفاده کردن از آن ها به عنوان بخشی از وعده اصلی یا میان وعده، به بدن برای تقویت سیستم ایمنی و مبارزه در برابر بیماری ها کمک خواهید کرد.
برخی از ابرمواد غذایی را می توانید در تمام طول سال تهیه کنید اما بعضی دیگر تنها مختص فصل تابستان هستند. شما می توانید با بهره گیری از خواص این خوراکی ها در گرمای تابستان بدن خود را در برابر بیماری های این فصل سال قوی تر نمایید.
هلو یکی از میوه های خوش طعم و آبدار تابستانی است که به علت داشتن ویتامین C و پتاسیم فراوان به تنظیم فشار خون به سبب دفع سدیم اضافه از بدن از طریق ادرار و کاهش تنش در رگ های خونی کمک می کند.
به علاوه، هلو غنی از فیبر است که به داشتن دستگاه گوارش سالم کمک می کند. ویتامین C هلو برای حفظ سلامت پوست و تقویت سیستم ایمنی برای مبارزه با میکروب های تابستانی کمک می کند.
می توان به فلفل دلمه ای قرمز لقب یک نیروگاه مغذی داد چراکه اندازه متوسط فلفل دلمه ای قرمز با داشتن تنها 31 کالری می تواند 170 درصد از نیاز روزانه ویتامین C را تامین کند. در کنار تقویت سیستم ایمنی و تقویت بدن در برابر سرماخوردگی های تابستانی، ویتامین C تولید کلاژن را بیشتر می کند که نتیجه آن سلامت پوست است.
علاوه بر ویتامین c فلفل دلمه ای قرمز حاوی بتا-کاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند و این ماده مغذی به سلامت چشم ها کمک می کند. لیکوپن فلفل دلمه ای قرمز نیز به احتمال زیاد آثار ضد سرطان داشته باشد.
کدوی تابستانی منبعی غنی از ویتامین B6، پتاسیم و مواد شیمیایی گیاهی است.
میوه پرطرفدار تابستان هندوانه است. از آن جایی که بیشتر از 90 درصد هندوانه از آب تشکیل شده است برای جبران کم آبی بدن در ماه های گرم سال، انتخابی عالی است.
هندوانه سرشار از ویتامین های A و C و لیکوپن است که حضور این ویتامین ها برای تقویت سیستم ایمنی و بهره مندی از پوست سالم لازم است. در کنار این موارد هندوانه به علت داشتن قندهای طبیعی و پتاسیم الکترولیت های از دست رفته به سبب تعریق را جایگزین خواهد کرد.
هندوانه به سلامت قلب هم کمک می کند به این علت که منبعی عالی برای ال-سیترولین بوده که این اسید آمینه ممکن است به تنظیم فشار خون بدن کمک کند.
یکی از میوه هایی که در آن می توان انواع ویتامین ها و مواد معدنی را به وفور یافت، بلوبری است. آنتوسیانین ها به گروهی از مولکول های گیاهی به نام فلاونوئیدها متعلق هستند که با التهاب و رادیکال های آزاد مبارزه می کنند؛ بلوبری سرشار از این ماده است.
از دیگر خواص بلوبری بهبود سلامت قلب است. نتایج یک پژوهش مشخص کرد زنانی که به مقدار زیادی بلوبری و توت فرنگی مصرف کرده بودند، در مقایسه با کسانی که زیاد از این مواد غذایی استفاده نمی کردند، 34 درصد احتمال کمتری داشت یک حمله قلبی را تجربه کنند.
به علاوه بلوبری به علت داشتن فیبر محلول به کاهش هوس های غذایی و بهبود گوارش کمک می کند.
شاه توت منبع ویتامین های A و C است. هم چنین، این میوه سرشار از ویتامین K است که منجر به تقویت استخوان ها می شود.
آنتوسیانین که عامل رنگ تیره شاه توت است یک رنگدانه ی گیاهی بوده، که احتمال می رود این ماده مغذی به پیشگیری از بیماری قلبی، برخی انواع سرطان، دیابت، برخی بیماری های متابولیک و حتی عفونت های میکروبی کمک کند.
شما می توانید از این ابرماده غذایی خوشمزه به شکل های متفاوت استفاده نمایید. آووکادو دوست قلب شماست چرا که منبع اسید اولئیک تک غیر اشباع است، یک اسید چرب مفید برای قلب که به تقویت سلامت قلبی عروقی، تنظیم سطوح قند خون و کاهش التهاب کمک می کند.
وفور چربی های سالم در آووکادو سبب جذب بهتر مواد مغذی محلول در چربی، از جمله ویتامین های A، D، E و K می شود.
سبزی چغندر یکی از بهترین ابرمواد غذایی تابستانی است که فواید سلامتی مختلفی دارد و می توان از آن به روش هایی گوناگون استفاده کرد.
چغندر منبع خوبی از فولات است که این عضو خانواده ویتامین های B خطر سرطان، افسردگی و بیماری قلبی را کاهش می دهد. به علاوه، این سبزی سرشار از منگنز و مس است که در تقویت سلامت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد.
در گرمای تابستان، چغندر سبزی خوبی برای کاهش دمای بدن است. در چغندر نیترات غذایی به وفور یافت می شود که به تبدیل اکسید نیتریک کمک می کند و نتیجه آن تقویت گردش خون در بدن است. نتایج یک مطالعه در سال 2015 نشان داد مصرف چغندر به احتمال زیاد عملکرد ورزشی افراد را تقویت می کند و ممکن است فشار خون و التهاب را کاهش دهد. از نتایج دیگر این مطالعه این بود که چغندر ممکن است به مدیریت بهتر بیماری قلبی و سرطان کمک کند.
بر اساس مطالعه ای در سال 2016، تمشک می تواند فشار خون و کلسترول را کاهش دهد و از بیماری قلبی پیشگیری کند. هم چنین مصرف این میوه کنترل قند خون و مبارزه با التهاب را به دنبال دارد. افزون بر این ها تمشک منبع فوق العاده ای برای فیبر است، که به تنظیم دستگاه گوارش نیز کمک می کند.
منبع: عصر ایران