معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
پروستات غده ای است کوچک، به شکل و اندازه گردو که در پشت مثانه مردان قرار دارد و طی رابطه جنسی به تولید مایع منی که حاوی اسپرم است، کمک می کند.
هورمون های جنسی از جمله تستوسترون غده پروستات را کنترل می کنند. در این غده، تستوسترون به هورمون دیگری به نام دیهیدروتستوسترون تبدیل می شود. سطوح بالای دیهیدروتستوسترون موجب بزرگ شدن اندازه سلول های موجود در پروستات می شود.
گاهی با افزایش سن مردان اندازه غده پروستات بزرگ می شود. علایم این اتفاق را که هایپرپلازی خوش خیم پروستات نام دارد، می توان با مصرف برخی خوراکی ها و دوری کردن از برخی دیگرِ آن ها که در ادامه مطلب با آن ها آشنا می شوید، تسکین داد.
پژوهش ها نشان می دهند پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات و چربی های سالم به حفاظت از پروستات کمک می کند.
بهترین خوراکی هایی که در این زمینه مطرح می شوند به شرح زیر هستند:
گوجه فرنگی: گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن است که برای سلول های غده پروستات مفید هستند. به خصوص اگر گوجه فرنگی را به شکل سس یا سوپ گوجه فرنگی بپزید سبب می شود لیکوپن آن آزاد شده و به راحتی در اختیار بدن قرار گیرد.
مغزدانه ها: به اعتقاد محققان ماده معدنی روی که به میزان زیاد در پروستات وجود دارد سبب حفظ تعادل تستوسترون و دیهیدروتستوسترون موجود در آن می شود. شما می توانید این ماده معدنی را با مصرف مغزدانه ها، نرمتنان صدفدار و حبوبات به بدن خود برسانید.
مرکبات: به نظر می رسد ویتامین C موجود در میوه های خانواده مرکبات مثل پرتقال، لیمو، لیمو ترش، و گریپ فروت از غده پروستات محافظت می کند.
بروکلی: سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، گل کلم، بوک چوی، جوانه های بروکسل و کلم حاوی یک ماده شیمیایی به نام سولفورفان هستند. به عقیده پژوهشگران این ماده سلول های سرطانی را از بین می برد و سلامت پروستات را تقویت می کند.
ماهی سالمون: چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا-3 که در ماهی سالمون و دیگر ماهی های آب سرد، مثل ساردین و قزل آلا به وفور یافت می شوند به پیشگیری و کاهش التهاب در بدن کمک می کنند. از این رو بهتر است این ماهی ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
پیاز و سیر: بر اساس نتایج یک مطالعه، مردانی که به هایپرپلازی خوش خیم پروستات مبتلا بودند نسبت به مردانی که این شرایط را نداشتند،به میزان کم تری پیاز و سیر مصرف می کردند. هرچند هنوز به طور قطع نمی توان ارتباط مصرف سیر و پیاز با ابتلای کم تر به این بیماری را تایید کرد اما از آن جایی که هر دوی این خوراکی ها فواید سلامتی بسیار دارند می توانید آن ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
توت ها: رادیکال های آزاد که در نتیجه واکنش هایی شیمیایی که در بدن رخ می دهند به وجود می آیند، به سلول های سالم آسیب می رسانند و به مرور موجب ابتلا به بیماری می شوند. راه مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن مصرف آنتی اکسیدان هاست که شاه توت، توت فرنگی، بلوبری و تمشک منابع عالی آن هستند.
محققان معتقدند در کنار مصرف خوراکی هایی که در بالا ذکر شد می توان با بهره گیری از برخی عصاره های گیاهی مانند عصاره تهیه شده از نوعی درخت نخل به نام نخل اره ای اندازه پروستات و جریان ادرار را کنترل نمود. البته در این زمینه هنوز تحقیقات ادامه دارند.
اگر به بزرگی پروستات مبتلا هستید تنها با مصرف مواد غذایی مفید و خوب نیست که می توانید این شرایط را بهبود بخشید بلکه بایستی از مصرف برخی خوراکی ها نیز پرهیز کنید. خوراکی های ممنوعه برای یک پروستات بزرگ شده عبارتند از:
سدیم: علائم دستگاه ادراری مرتبط با هایپرپلازی خوش خیم پروستات با مصرف زیاد نمک بیشتر می شوند. بنابراین بهتر است از یک رژیم غذایی کم سدیم یعنی کاهش مصرف نمک و پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده، پیروی کنید.
گوشت قرمز: به اعتقاد پژوهشگران مصرف روزانه گوشت قرمز خطر بزرگ شدن پروستات را سه برابر افزایش می دهد. از این رو بهتر است برای بهبود سلامت پروستات خود مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.
الکل: از آن جایی که الکل تولید ادرار را افزایش می دهد افراد مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات با ترک الکل می توانند علائم این شرایط را کاهش دهند.
کافئین: کافئین هم می تواند به عنوان یک ماده ادرارآور مقدار و تکرر ادرار را افزایش دهد. با کم تر مصرف کردن چای، قهوه، نوشابه و شکلات علائم ادراری هایپرپلازی خوش خیم پروستات را کاهش خواهید داد.
لبنیات: لبنیات هم مانند گوشت قرمز اگر به طور منظم مصرف شوند، خطر ابتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات بیشتر می گردد. با کاهش مصرف کره، شیر و پنیر علائم این شرایط کم تر می شوند.
بهتر است برای مدیریت برخی علائم هایپرپلازی خوش خیم پروستات در کنار تغییرات غذایی، در سبک زندگی خود نیز تغییراتی ایجاد کنید:
* مدیریت استرس
* ترک سیگار
* محدود کردن مصرف مایعات به دو لیتر در روز
* تخلیه کامل مثانه هنگام دفع ادرار
* در صورت امکان، پرهیز از داروهایی که علائم را تشدید می کنند، مانند آنتی هیستامین ها، ادرارآورها، و ضد احتقان ها
* انجام تمرینات کف لگن
* انجام تمرینات مثانه
* پرهیز از مصرف مایعات هنگام شب برای کاهش دفع ادرار شبانه
اگر تغییرات سبک زندگی به قدر کافی موثر نبودند آن گاه بنا به تشخیص پزشک مصرف دارو یا انجام عمل جراحی توصیه می شود.
از جمله علائم شایع هایپرپلازی خوش خیم پروستات:
* افزایش تکرر و فوریت دفع ادرار
* دشواری در آغاز دفع ادرار
* جریان ضعیف ادرار یا منقطع در پایان دفع ادرار
* ناتوانی در دفع ادرار
* بی اختیاری
* تکرر ادرار هنگام شب
* درد پس از انزال
* دفع ادرار دردناک
این علائم هنگامی اتفاق می افتند که بزرگ شدن غده پروستات مجرای پیشاب-لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن هدایت می کند- مسدود می شود. به همین دلیل عبور ادرار دشوار یا غیر ممکن می گردد.
درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات به شدت علائم بستگی دارد. گاهی اوقات، با تغییرات سبک زندگی می توان شرایط را بهبود بخشید گاهی نیز مصرف داروها و عمل های جراحی برای کاهش اندازه پروستات و علائم مرتبط با هایپرپلازی خوش خیم پروستات مطرح می شوند.
منبع: عصر ایران