معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
یکی از لوازم خوب خانگی فریزر است که موادغذایی متنوعی را نگهداری می کند و بدین شکل به کاهش زباله های غذایی خانه هم کمک می کند. این موضوع زمانی مهم تر می شود که برخی از مواد غذایی منجمد با نمونه تازه خود ارزش غذایی یکسانی دارند. در حالی که گروهی دیگر از مواد خوراکی با قرار گرفتن در فریزر سطح سلامت و میزان مواد مغذی آن ها کاهش پیدا می کند.
بر خلاف آنچه که به نظر می رسد همه مواد غذایی به خصوص مواد پختنی را نمی توان فریز کرد. سرماسوختگی یکی از مشکلاتی است که برای برخی از خوراکی های فریز شده به وجود می آید، بدتر از آن از بین رفتن کامل آن خوراکی پس از یخ زدایی باشد. در این مطلب مواد غذایی را که نباید فریز کرد خواهید شناخت.
از آن جایی که سبزیجات حاوی آب زیادی هستند هنگام انجماد، سلول هایی که ساختار یک برگ را حفظ می کنند، در اثر انبساط آب درون آن ها منفجر می شوند. به همین دلیل است که سبزیجات یخ زدایی شده ای چون کاهو و کلم شل و آبدار هستند. استفاده ممکن از سبزی هایی به این شکل برای تفت دادن یا مخلوط در اسموتی هاست. اما به شکل سالاد دیگر قابل استفاده نیستند.
انجماد مایونز به بافت خامه ای و یکدست آن صدمه می رساند و آن را توده توده می کند. در این صورت دیگر برای استفاده همراه با ساندویچ و یا بر روی سالاد گزینه مناسبی نخواهد بود. اما می توانید با نگهداری سس مایونز در یخچال تا مدت زیادی از آن استفاده کنید.
یکی دیگر از سبزیجاتی که مقدار زیادی آب داراست، سیب زمینی است که اگر به صورت خام در فریزر قرار داده شود قوام آن کاملا تغییر می کند و همین سیب زمینی منجمد پس از یخ زدایی لزج و خمیری خواهد شد که به هیچ عنوان نمی توان از آن استفاده کرد.
اگر می خواهید شیر اضافی را برای نوشیدن در زمان دیگر درون فریزر نگهداری کنید، باید بدانید که شیر پس از یخ زدن بافت خامه ای و یکدست خود را از دست می دهد و به شکل توده هایی شناور در آب در می آیند. چنین شیری در غذاهای پختنی و یا اسموتی ها قابل استفاده است اما هرگز برای نوشیدن مناسب نیست.
پنیرهایی مثل پنیر پارمیزان بدون هیچ مشکلی می توانند مدت طولانی در فریزر نگهداری شوند. در کل فریز کردن پنیر به سلامت آن آسیب نمی رساند اما کیفیت آن را تغییر می دهد و بافت و طعم آن عوض می شود. این مساله برای پنیرهای کهنه، نرم و سوراخ دار شدیدتر است.
بافت یک گوجه فرنگی تازه سفت است اما همین گوجه فرنگی چنانچه فریز و منجمد شود پس از یخزدایی چسبنده و آبدار خواهد شد. این تغییر بافت باز هم به علت آب درون بافت گوجه فرنگی است. اما طعم و عطر گوجه فرنگی با نگهداری در فریزر تغییر نمی کند و می توان از آن در تهیه سوپ و یا سس استفاده نمود.
یکی دیگر از سبزیجات پر آب خیار است. حدود 90 درصد یک خیار از آب تشکیل می شود. پس اگر به خوردن خیار ترد علاقه دارید آن را منجمد نکنید چراکه آب موجود در بافت آن به بلورهای یخ تبدیل می شود و پس از یخ زدایی خیار منجمد بافت آن شل و نرم می شود.
جالب است بدانید که می توانید تخم مرغ پخته را بدون مشکل منجمد نمایید و به عنوان یک میان وعده خوش مزه نوش جان کنید. اما این قضیه در مورد تخم مرغ خام صحیح نیست. به این دلیل که در اثر انجماد تخم مرغ خام، حجم آن بیشتر می شود که نتیجه آن ترک خوردن پوسته و نشت مواد به بیرون است. قطعا کثیف کاری به وجود آمده با زحمت زیاد پاک می گردد.
گوشتی را که یکبار یخزدایی شده باشد نمی توان مجدد منجمد نمود. دلیل این کار نه به خاطر مشکل دار شدن سلامت گوشت بلکه به علت خشک شدن آن و تغییر طعم، بافت، عطر و در کل کیفیت آن می گردد. از این رو پس از یخ زدایی کردن گوشت آن را سریع مصرف کنید.
ممکن است این قضیه بدیهی باشد، اما نباید هرگز محصولات کنسروی باز نشده را در فریزر قرار دهید. آب موجود در این محصولات پس از انجماد دچار افزایش حجم می گردد که در نتیجه شاید قوطی کنسرو منفجر شده و کثیف کاری بزرگی در فریزرتان اتفاق بیفتد.
اغلب احتیاج داریم تا نیمه دیگر یک آووکادو را برای استفاده بعدی نگهداری کنیم اما منجمد کردن آن ایده خوبی نیست. چون بافت نرم و سبک آووکادو پس از یخ ردن در فریزر شل و لزج می گردد و استفاده از آن در چنین شرایطی خوشایند نیست. بهتر است برای استفاده از نیمه باقیمانده آووکادو روش های خوبی را که وجود دارند امتحان کنید.
عموما ادویه های خشک طول عمر بالایی برای نگهداری دارند، اما اگر زیاد آشپزی نمی کنید راه نگهداری ادویه ها به ویژه اگر تاریخ انقضای آن ها نزدیک است در فریزر نیست. یکی از دلایل آن تغییر عطر و طعم ادویه است و علت بعدی تغییر رطوبت یا خشکی غیر عادی ادویه ها در اثر انجماد می باشد.
منبع: عصر ایران