معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
اگر در بیشتر مواقع با خشکی و چسبندگی دهان مواجه هستید بهتر است بدانید که در اکثر اوقات، دلایل ساده ای مثل کم آبی بدن و یا شرایط آب و هوایی، خشکی دهان را منجر می شود.
اما اگر در تمام فصول سال و حتی با مصرف مقدار کافی آب هم چنان در دهان احساس خشکی دارید، ممکن است این اتفاق علامتی از بیماری هایی مانند کرون یا دیگر بیماری های خودایمنی باشد.
با دلایل اصلی خشکی دهان در ادامه مطلب آشنا شوید.
بدن بیشتر ما روزانه به مقدار کافی آب دریافت نمی کند، به همین دلیل از فواید بی نظیر آن کمتر بهره مند می گردد. کم آبی بدن ممکن است سبب خشک شدن غشاهای مخاطی در دهان و کاهش بزاق شود. نشانه های کم آبی می تواند به صورت تب، تعریق بیش از حد، و حتی استفراغ بروز کند که باید به آن ها توجه نمود. اگر کم آبی بدن ادامه پیدا کند علاوه بر خشکی دهان شاید زخم های دهان یا یک عفونت را منجر شود. برای جبران آب از دست رفته پس از فعالیت جسمانی، یک بطری آب بنوشید.
یکی از تغییراتی که با افزایش سن در بدن رخ می دهد، خشکی دهان است. از علت های این اتفاق هم می توان نوع داروهای مصرفی، چگونگی پردازش داروها توسط بدن، میزان دریافت مواد مغذی از رژیم غذایی، و مشکلات سلامت احتمالی را نام برد.
درمواقعی که میزان رطوبت هوا کم و هوا خشک باشد، این امر خشکی غشاهای مخاطی دهان و به دنبال آن خشکی دهان را منجر می شود. با مرطوب نگه داشتن دهان و بینی احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و آلرژی ها کاهش می یابد. می توانید با تهیه یک دستگاه مرطوب کننده هوا از خشکی هوای اطراف خود بکاهید.
بسیاری از داروها می توانند موجب خشکی دهان شوند، مثل داروهای شیمی درمانی برای درمان سرطان. هم چنین داروهایی که در درمان فشار خون بالا، اضطراب، رفع احتقان، آرامبخشی عضلانی و ضد درد مصرف می شوند ممکن است خشکی دهان را به دنبال داشته باشند. اما مقصر اصلی داروها در این زمینه داروهای ضد حساسیت و ضد افسردگی هستند.
اگر داروی تجویزی شما باعث خشکی دهان می گردد می توانید از پزشک خود بخواهید آن را تغییر دهد. اما در برخی موارد، امکان تغییر دارو وجود ندارد. در این شرایط برای تحریک جریان بزاق دهان می توانید از آدامس بدون قند یا نعناع استفاده کنید.
در بیشتر مواقع خشکی دهان یکی از نشانه های دیابت می باشد که در زمان بالا بودن قند خون و دیابت کنترل نشده اتفاق می افتد. خشکی دهان در این وضعیت به علت ازدست دادن مایع کتون ها و یا عدم تولید بزاق به میزان کافی است که نمی تواند دهان را مرطوب نگه دارد. نتیجه نهایی این شرایط کم آبی شدید و خشکی دهان و همچنین دشواری در جویدن و قورت دادن غذا است.
از جمله موارد خشکی دهان نوشیدن الکل، سیگار کشیدن، جویدن تنباکو، یا استفاده از مواد مخدر هستند. که در این میان سیگار کشیدن و جویدن تنباکو می توانند به شدت روی میزان بزاق تولیدی دهان اثر بگذارند و آن را کاهش دهند. مصرف الکل هم باعث کم آبی بدن می شود که نتیجه این شرایط خشکی دهان است.
گذشته از تاثیر سیگار کشیدن روی خشکی دهان، این عادت فرد را به بیماری قلبی، پوسیدگی دندان، بیماری ریه و بسیاری موارد دیگر نیز مبتلا می کند.
یکی دیگر از دلایل خشکی دهان آسیب عصبی در نتیجه ی آسیب دیدگی شدید در ناحیه گردن یا سر می باشد که این اتفاق به اعصاب غدد بزاقی صدمه می زند. در نتیجه، اعصاب برای تولید بزاق پیام های درستی به غدد ارسال نمی کنند و خشکی دهان رخ می دهد.
فردی که رژیم غذایی سرشار از قند را دنبال می کند و به بهداشت دهان و دندان خود هم به اندازه کافی نمی رسد. این شرایط به پوسیدگی دندان و فساد در خط لثه منجر می شود. پوسیدگی دندان به مرور میزان ترشح بزاق را کاهش می دهد که در نهایت خشکی دهان ناراحت کننده و مزمن نتیجه آن است. از طرفی خشکی دهان هرچه بیشتر فساد دندان و لثه را تشدید می کند.
منبع: عصر ایران