رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
چه طور ژله هندوانه درست کنم؟
بیمارستان و زایشگاه جوادالائمه (ع)
شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع)
بیمارستان مهرگان مشهد
کلینیک دندانپزشکی فارابی مشهد
دکتر زهرا فاضل متخصص پوست ، مو و زیبایی
حمل تخصصی یخچال ساید-اسباب کشی حرفه ای(پارسی بار)
بنیاد دیابت بوعلی
نگرانی یکی از عناصر زیان آور در حوزه سلامت روان انسان است. نگرانی با تفکر و تمرکز درباره آینده نامعلومی که هنوز رخ نداده و ما نیز توانایی کنترل آن را نداریم، مغز را دربرمی گیرد. از نظر عده ای نگرانی عادتی بد است که با تمرین بایستی آن را از بین برد. برخی نیز نگرانی را وسیله ای برای یادگیری از تجربیات گذشته و آماده شدن برای نمونه های جدید آینده می دانند.
افسردگی تمرکز بر رویدادهای گذشته و با آرزوی تغییر آن هاست و نگرانی تمرکز بر رویدادهای آینده است که بر آنها کنترلی ندارید. شما می توانید با انجام اقداماتی دربرابر هر آنچه که از آن نگران هستید خود را مجهز کرده و به خود کمک نمایید. در ادامه مطلب راهکارهایی را برای کمک به مغز جهت توقف نگرانی بررسی می کنیم.
یکی از تمرین های مغز به منظور جلوگیری از نگرانی دوری از هر عاملی است که در شما استرس ایجاد می کند. مدیتیشن در این زمینه به مغز کمک شایانی می کند. حتی اگر زمان کافی برای انجام مدیتیشن ندارید، می توانید به سادگی چشم ها را به مدت 30 ثانیه یا بیشتر ببندید.
روانشناسان توصیه می کنند لحظات کوتاهی را آگاهانه برای دوری از هر سر و صدای غیر طبیعی در زندگی خود انتخاب کنید، با این کار به مواردی که بیشترین اهمیت را اکنون و در آینده برای شما دارند، توجه می کنید. اگر در این حالت افکار نگران کننده به سراغ شما بیایند، امری عادی است. بهتر است افکار نگران کننده را زیر نظر داشته باشید و با ورود آنها به ذهن، همانند ابرهایی که در یک روز بادی حرکت می کنند، به آنها اجازه دهید از ذهن شما خارج شوند.
از جمله کارهایی که سبب تمرکز و توجه مغز به یک موضوع می شود، نوشتن آن موضوع است. شما با نوشتن به مغز اعلام می کنید که این موضوع به اندازه ای اهمیت داشته است که آن را یادداشت کنید. در این حالت مغز به جای نگرانی یا یادآوری چیز مهمی برای نگران شدن، در وضعیت هشدار قرار گرفته و منابع را برای حل مشکل جمع آوری می کند.
تکنیک نوشتن یکی از بهترین راهکارها جهت تمرین توقف نگرانی برای مغز است. اگر از آن دسته افرادی هستید که تمام طول شب مغز شما درباره موضوعی فکر می کند و شما را بیدار نگه می دارد، آن را روی کاغذ یا الکترونیکی در گوشی همراه یا تبلت خود بنویسید. این کار به مغز اجازه نفس کشیدن می دهد و دیگر نیازی نیست برای به خاطر سپردن جزئیات انرژی مصرف کنید.
اگر ناگهان حیوانی وحشی در برابر شما ظاهر شود، آدرنالین خون بالا و بالاتر خواهد رفت این واکنش ترس شبیه زمانی است که بدن در شرایط نگرانی قرار دارد. زمانی که نگران هستید مغز چگونگی بقا را از طریق تصمیم گیری برای فعال کردن سیستم جنگ یا گریز فرا می گیرد.
هنگامی که مضطرب هستید و نشانه های آن را در بدن خود حس می کنید، ورزش کنید. وقتی بدن نشانه های جسمانی را که با استرس مرتبط هستند کمتر احساس کند، بدن در حالت برانگیختگی افزایش یافته قرار نمی گیرد در نتیجه ذهن هم این طور تفسیر می کند که باید کمتر نگران باشد.
یکی از نشانه های جسمانی استرس، فشار خون است که ورزش می تواند آن را کاهش دهد. به علاوه بدن در هنگام ورزش دلیل دیگری برای ضربان قلب و نرخ تنفس سریع پیدا می کند. بنابراین در هنگام نگرانی یک پیاده روی پنج تا 10 دقیقه ای می تواند به شما برای کاهش نگرانی کمک کند. از مناظر اطراف خود لذت ببرید، در شرایطی که روی حرکات اندام ها و تنفس خود تمرکز دارید.
منبع: عصر ایران