معجزه چاقی طبیعی صورت
رنگ سال 2020 و کاربرد آن در دیزاین منزل
چند سالی است که ماه رمضان با طول روزهای بلند و گرم همراه است، به همین سبب توجه و اتخاذ برنامه ی غذایی صحیح و سالم برای پیشگیری از مسائلی مانند افت فشار، ضعف بدنی، تشنگی و گرسنگی ضروری است.
به هیچ عنوان نباید وعده سحری را حذف نمایید در کنار اینکه خوردن سحری در اسلام بسیار توصیه شده است حذف آن بیماری های مختلف، پایین آمدن فشارخون، تحلیل عضلانی و سردردهای شدید را منجر می شود. بهتر است شب ها زودتر بخوابید تا در هنگام سحر با فرصت کافی و اشتهای بهتر غذا بخورید.
وعده سحری ویژگی وعده ناهار را دارد. غذاهای متنوع را که حاوی پروتئین های کم چرب، کربوهیدرات ها و فیبرها هستند، در وعده سحری خود بگنجانید. منبع خوب کربوهیدرات و فیبر نان های غلات کامل است. پروتئین گوشت های کم چرب، حبوبات و آجیل و مغزهای خوراکی بدون نمک، لبنیاتی مثل شیر و پنیر کم نمک برای استفاده در سحری مناسب هستند.
غذاهای کامل همراه با پروتئین مانند عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو بهترین غذاهای سحری هستند. از آن جایی که کربوهیدرات ها هضم آهسته ای دارند، به حفظ تدریجی انرژی در طول ساعت های روزه داری کمک می کند. مقداری برنج یا ماکارونی کم روغن، مقداری گوشت سفید، ماست کم چرب و سالاد بدون سس مناسب هستند. سبزی ها منبع غنی فیبر و آب هستند که برای تامین آب بدن و کمک به دستگاه گوارش لازم است مصرف شوند.
نوشیدن چای در وعده سحری علاوه بر اینکه مانع جذب آهن غذا می شود با افزایش تعداد دفع ادرار، آب و مواد معدنی را از بدن خارج می کند. غذاهای پُر چرب مثل کله پاچه، خامه، سوسیس و کالباس، سس مایونز و غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه، نمک و ادویه به خصوص فلفل برای هضم و دفع به آب فراوان نیاز دارند در نتیجه تشنگی شدید را موجب میشوند.
به علاوه غذاهای سرخ شده مانند کتلت، انواع کوکو (سیبزمینی، سبزی)، کباب، جوجهکباب و ماهی سبب تشنگی زیاد و ترش کردن معده می شوند از این رو این غذاها خصوصا برای کسانی که ناراحتی های معده دارند، برای وعده سحری مناسب نیست. بهتر است به جای غذاهای سرخ شده غذاهای بخارپز و آب پز را استفاده کنید.
نوشیدنی های گاز دار باعث سوء هاضمه می شوند از نوشیدن آن ها در هنگام سحر بپرهیزید.
توجه کنید که مصرف غذاهای شیرین مثل زولبیا و بامیه سبب افت قندخون و گرسنگی در طول روز خواهند شد.